Τελευταία Νέα
Πολιτική

Faymann (καγκελάριος Αυστρίας): Σύμπτωση απόψεων σε μια σειρά θεμάτων με το ΣΥΡΙΖΑ

Faymann (καγκελάριος Αυστρίας): Σύμπτωση απόψεων σε μια σειρά θεμάτων με το ΣΥΡΙΖΑ
Συμμεριζόμαστε τον προβληματισμό για το εάν με περικοπές και λιτότητα μπορεί να επανέλθει η ανάκαμψη τόνισε ο Faymann
Την άποψη ότι οι Αυστριακοί Σοσιαλδημοκράτες, των οποίων είναι επικεφαλής, έχουν κοινές απόψεις σε μια σειρά θεμάτων με το ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Werner Faymann.
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Osterreich, ο Faymann υποστήριξε ότι οι Σοσιαλδημοκράτες της Αυστρίας συμμερίζονται τον προβληματισμό εάν με περικοπές και λιτότητα μπορεί να επανέλθει ανάκαμψη, σημειώνοντας πως για νέες θέσεις εργασίας απαιτούνται επενδύσεις,
Όπως είπε, οι απόψεις του κόμματος του συμπίπτουν με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ για το ότι οι ιδιωτικοποιήσεις αυτών που συνιστούν κρατική περιουσία είναι ο λάθος δρόμος, για τον αγώνα κατά της φοροαπάτης και για την φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας.
Ο Faymann υποστήριξε αναφορικά με τις σχέσεις της ΕΕ με τη νέα ελληνική κυβέρνηση πως χρειάζεται μία προσέγγιση και από τις δύο πλευρές.
Ωστόσο, επεσήμανε ότι καμία χώρα της ΕΕ δεν χρειάζεται απρόσκλητες και έξωθεν συμβουλές για το πού θα κάνει οικονομία, υπογραμμίζοντας ότι κανείς δεν πρέπει να απειλεί ότι θα αποπέμψει κάποιον.
Αναφερόμενος στο θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους, ο Faymann αναφέρει ότι θα πρέπει να τηρούνται οι συμφωνίες, ωστόσο, εάν κάποιος έχει δυσκολίες μπορεί κανείς να τον στηρίξει.
Όπως είπε, μία δυνατότητα θα ήταν η παράταση της διάρκειας των δανειακών συμβάσεων.
Ερωτηθείς για το εάν έχει λήξει οριστικά το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο καγκελάριος της Αυστρίας εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό έχει λήξει οριστικά,.
«Οι Έλληνες έχουν ευθύνη, πρέπει να τηρήσουν τις συμφωνίες, αλλά και η ΕΕ πρέπει να δώσει το χέρι» υπογράμμισε ο Faymann.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης