Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Αφεντικό μας οι πολίτες - Είμαστε έτοιμοι για τη διαπραγμάτευση - Έχουμε σχέδιο μεταρρυθμίσεων

Τσίπρας: Αφεντικό μας οι πολίτες - Είμαστε έτοιμοι για τη διαπραγμάτευση - Έχουμε σχέδιο μεταρρυθμίσεων
Ερχόμαστε να βάλουμε τέλος στο καθεστώς του ρουσφετιού και της διαπλοκής τόνισε ο πρωθυπουργός
(upd2) Η νέα κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο ήταν τα πρώτα λόγια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο είναι σε εξέλιξη.
«Η Ελλάδα πρέπει να αποκαταστήσει την αξιοπρέπεια της και το αίσθημα δικαίου στον ελληνικό λαό.
Οι Έλληνες έχουν τεράστιες προσδοκίες από την παρούσα κυβέρνηση.
Έχουν την απαίτηση να είμαστε κυβέρνηση με διαφορετικό ύφος και ήθος εξουσίας» υποστήριξε ο πρωθυπουργός, ο οποίος επεσήμανε με κατηγορηματικό τρόπο πως «η κυβέρνηση δεν έχει άλλο αφεντικό από τους ίδιους τους πολίτες».
Embedded image permalink
«Δεν ήρθαμε να απολαύσουμε τα προνόμια της εξουσίας
 Θέλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο που ασκείται η εξουσία» τόνισε ο κ.Τσίπρας, διαμηνύοντας το τέλος του πελατειακού κράτους και του ρουσφετιού και κάθε είδους διαπλοκή.
Όπως είπε ο πρωθυπουργός η κυβέρνηση έχει τέσσερις προτεραιότητες.
Την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, τη στήριξη της οικονομίας για να επαναλειτουργήσει, η νέα διαπραγμάτευση με τους εταίρους για την αναζήτηση δίκαιης και βιώσιμης λύσης καθώς και η σύγκρουση με το κατεστημένο δεκαετιών σε όλα τα επίπεδα.
Ο κ.Τσίπρας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, τονίζοντας ότι «για μας δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.
Είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων».
«Πρέπει να αρχίσουμε τη στήριξη της οικονομίας ώστε να επαναλειτουργήσει» τόνισε ο Τσίπρας αναφέροντας πως μεγαλύτερος αντίπαλος μας είναι να συγκρουστούμε με την αρνητική πραγματικότητα.
Ο πρωθυπουργός είπε πως η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί την ελάφρυνση του χρέους, τονίζοντας ότι «είμαστε έτοιμοι για τη διαπραγμάτευση με εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων».
Ο κ.Τσίπρας είπε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αναφέροντας πως «κανένας συμπολίτης μας να μην είναι μόνος και αβοήθητος απέναντι στην κρίση».
«Αν δεν είχαν γίνει οι εκλογές θα συζητούσαμε για περικοπές και φόρους» είπε ο πρωθυπουργός αναφέροντας πως «η Ελλάδα ανακτά την αυτοπεποίθηση της».
«Είμαστε ανοιχτοί, καλόπιστα να συζητήσουμε με όλους.
Οι συζητήσεις με Σουλτς και Ντάισελμπλουμ θα είναι χρήσιμες» ανέφερε ο κ.Τσίπρας, τονίζοντας ότι «θα κάνουμε όσα πρέπει να γίνουν χωρίς να φοβηθούμε συγκρούσεις με συμφέροντα».
Ο κ.Τσίπρας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα διαψεύσει τις Κασσάνδρες και ότι δεν σκοπεύει να πάει σε καταστροφική ρήξη με τους εταίρους, αναφέροντας παράλληλα ότι το διεθνές κλίμα για την Ελλάδα αλλάζει.
«Θα βαδίσουμε με σταθερότητα και σιγουριά στη νέα εποχή» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.


Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr:
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές και τις προτεραιότητες τόσο της κυβέρνησης του όσο και των υπουργών που τη στελεχώνουν.
Ο κ.Τσίπρας εκτιμάται ότι θα επισημάνει στους υπουργούς του πως δεν υπάρχει χρόνος και πως η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις.
Όπως έχει γίνει γνωστό, το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα χωρίς τους αναπληρωτές υπουργούς και τους υφυπουργούς.
Ενόψει του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «σήμερα είναι η πρώτη ημέρα στο υπουργείο, αλλά υπάρχει πένθος για τους δύο άντρες της αεροπορίας που σκοτώθηκαν στο καθήκον».
«Σήμερα αποδίδουμε φόρο τιμής.
Σήμερα ξεκινά καινούρια ημέρα για την Ελλάδα και τους Έλληνες» τόνισε ο κ.Καμμένος.
Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης υποστήριξε ότι αρχίζει άμεσα το καθημερινά «briefing» των δημοσιογράφων, τονίζοντας ότι «σήμερα περιμένουμε από τον πρωθυπουργό τις γενικές κατευθύνσεις, συμβουλές και το γενικότερο στίγμα σε σχέση με τις προτεραιότητες και με το κλίμα που διαμορφώνεται».
Όσον αφορά τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης, ο κ.Σακελλαρίδης είπε ότι αυτές θα ανακοινωθούν στις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή τις επόμενες ημέρες.
Παράλληλα δεσμεύτηκε για συνεχή παρουσία και του Πρωθυπουργού και των υπουργών στην Βουλή, «όπου θα απαντούν στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης» και όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα το δείτε στην πράξη».
Κατόπιν της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής στα υπουργεία, όπου δεν έγινε χθες αλλαγή σκυτάλης.
Σημειώνεται πως αύριο ο Αλέξης Τσίπρας θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz.
Η κυβέρνηση θεωρεί τη συνάντηση καθοριστική - έστω και σε επικοινωνιακό επίπεδο - ως προς τη  θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν θα συνομιλήσει με την τρόικα».
Από την πλευρά του ο Schulz δεν αποκλείεται να επιδιώξει να επωφεληθεί από αυτή τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να προωθήσει τις πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Την Παρασκευή θα βρεθεί στην Ελλάδα ο πρόεδρος του Eurogroup, J. Dijsselbloem, ο οποίος ήδη είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

(πρώτη ενημέρωση 09:10)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης