Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διαγραφή του ελληνικού χρέους ζητά ο επικεφαλής των συνδικάτων στην Αυστρία - «Συμφωνούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Διαγραφή του ελληνικού χρέους ζητά ο επικεφαλής των συνδικάτων στην Αυστρία - «Συμφωνούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ»
«Ακόμη και αν κάτι τέτοιο θα επιβάρυνε οικονομικά τους Αυστριακούς πολίτες»
Τη διαγραφή του ελληνικού χρέους αξίωσε επιτακτικά ο πρόεδρος του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων της Αυστρίας, Βόλφγκανγκ Κάτσιαν.
Ειδικότερα, ο Αυστριακός συνδικαλιστής ζήτησε τη διαγραφή του ελληνικού χρέους, «ακόμη και αν κάτι τέτοιο θα επιβάρυνε οικονομικά τους Αυστριακούς πολίτες».
Όπως εξηγεί χαρακτηριστικά, μια διαγραφή χρέους είναι φυσικά δύσκολο να εξηγηθεί, αλλά είναι και δύσκολο να κατανοηθεί ότι τα χρήματα της βοήθειας δεν έφθασαν στους ανθρώπους στην Ελλάδα αλλά τα πήραν οι τράπεζες και οι εργαζόμενοι αποψιλώθηκαν όπως τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, για να βρεθούν σε τέτοια άθλια κατάσταση και είναι φυσικό να αντιστέκονται.
Χαιρετίζοντας τις πολιτικές αλλαγές στην Ελλάδα, ο Βόλφγκανγκ Κάτσιαν υπογράμμισε πως πολλές από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζονται με τα αιτήματα των ευρωπαϊκών συνδικάτων, τα οποία επικρίνουν επίσης την ανήλεη πολιτική λιτότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα οδηγηθεί σε μια αναγκαία αλλαγή πορείας, έστω και αν αυτό δεν συμβεί τόσο δραματικά και τόσο βραχυπρόθεσμα.
Ας σημειωθεί πως παρόμοιου ύφους ήταν και οι χθεσινές δηλώσεις του Αυστριακού Καγκελάριου, W. Faymann.
Συνεχίζοντας, ο Αυστριακός συνδικαλιστής διαμήνυσε πως
πρόκειται για «διαστροφή» το να υπάρχει, λόγω μηδενικών επιτοκίων, φθηνό χρήμα όσο ποτέ και τα κράτη να μην μπορούν να επενδύσουν εξαιτίας των αυστηρών κοινοτικών κανόνων για τις δαπάνες και αυτή τη στιγμή, η Ευρώπη χρειάζεται νέες επενδύσεις και νόμους εναντίον νόμιμων και παράνομων φορολογικών τεχνασμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης