Τελευταία Νέα
Πολιτική

Valls (Γαλλία): Ο ελληνικός λαός έχει εξουθενωθεί από την οικονομική κρίση και τη βίαιη λιτότητα που του επιβάλαμε

Valls (Γαλλία): Ο ελληνικός λαός έχει εξουθενωθεί από την οικονομική κρίση και τη βίαιη λιτότητα που του επιβάλαμε
Οι τιμωρητικές πολιτικές της λιτότητας δεν μπορούν να αποτελούν πλέον πρακτική της ΕΕ
Η Γαλλία θα πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα ώστε να μπορέσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και να παραμείνει στην Ευρωζώνη, διεμήνυσε ο γάλλος πρωθυπουργός Manuel Valls, εν όψει της συνάντησης του Γ. Βαρουφάκη και του Ευ. Τσακαλώτου με με γάλλους αξιωματούχους.
«Αυτός είναι ο ρόλος της Γαλλίας, να ενθαρρύνει τη βούληση του ελληνικού λαού να παραμείνει στο ευρώ και να βοηθήσει ουσιαστικά [την Ελλάδα], εντός ενός κοινού κοινοτικού πλαισίου», επισήμανε ο γάλλος πρωθυπουργός.
«Όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι τιμωρητικές πολιτικές της λιτότητας δεν μπορούν να αποτελούν πλέον πρακτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πρέπει να συνεχίσουμε και να πείσουμε [τους ευρωπαίους εταίρους] ότι οι θέσεις μας, οι προθέσεις μας, οι οποίες έχουν διατυπωθεί από τον πρόεδρο François Hollande, είναι καθοριστικής σημασίας προκειμένου η Ευρώπη να βγει από την κατάσταση ευάλωτης ανάπτυξης και εξαιρετικά υψηλής ανεργίας, στην οποία βρίσκεται σήμερα», τόνισε ο Valls.
Όσον αφορά στην Ελλάδα, ο γάλλος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «πρέπει να αναγνωρίσουμε, να σεβαστούμε και να κατανοήσουμε την επιλογή του ελληνικού λαού».
«Ο ελληνικός λαός έχει εξουθενωθεί από την οικονομική κρίση και τη βίαιη λιτότητα που της έχουμε επιβάλει.
Αποφάσισε να φέρει την Αριστερά στην εξουσία», διεμήνυσε.

www.bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης