Τελευταία Νέα
Πολιτική

M. Sapin (Γαλλία): Νέο συμβόλαιο για την Ελλάδα – Ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση

M. Sapin (Γαλλία): Νέο συμβόλαιο για την Ελλάδα – Ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση
Αναφορικά με το χρέος,  ο κ. Sapin σημείωσε ότι είναι μόνο ένα από τα ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν και απαιτείται ένα νέο συμβόλαιο μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Την ανάγκη να υπάρξει νέο συμβόλαιο για την Ελλάδα ώστε να επιστρέψει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης και να διαχειριστεί το χρέος της, επισήμανε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Michel Sapin, στη διάρκεια της κοινής συνέντευξής του με τον έλληνα ΥΠΟΙΚ, Γιάννη Βαρουφάκη, μετά τη συνάντησή τους στο Παρίσι.
Ο γάλλος αξιωματούχος υπογράμμισε τέσσερις κοινές επιθυμίες και πεποιθήσεις που συνδέουν την Ελλάδα και τη Γαλλία και την βούληση της χώρας του να διευκολύνει την Ελλάδα στην προσπάθειά της για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Η πρώτη κοινή πεποίθηση, όπως δήλωσε, είναι ότι η θέση της Ελλάδας είναι εντός της Ευρωζώνης.
Το δεύτερο σημείο συμφωνίας είναι ότι η Ευρωζώνη χρειάζεται την ανάπτυξη, και ακόμη περισσότερο τη χρειάζεται η Ελλάδα που έχει δει την οικονομία της να συρρικνώνεται δραματικά εξαιτίας της κρίσης.
Κοινός τόπος Ελλάδας και Γαλλίας είναι, επίσης, η πεποίθηση ότι η αναγκαία ανάπτυξη θα προέλθει από τις επενδύσεις.
Τέλος, τα δύο κράτη συμφωνούν ότι χρειάζεται δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα διασφαλίσει την πάταξη της φοροδιαφυγής, σημείωσε ο κ. Sapin.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος είναι να δοθεί ο χρόνος στη νέα ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει στους Ευρωπαίους εταίρους το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που προτείνει και εμείς θα είμαστε σύμμαχοι  σε αυτή την προσπάθεια.
Αναφορικά με το χρέος,  ο κ. Sapin  σημείωσε ότι είναι μόνο ένα από τα ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν και πως απαιτείται ένα νέο συμβόλαιο μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Ακόμη, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα καταφέρει να καταρτίσει ένα σχέδιο και να παρουσιάσει τις προτάσεις της με τρόπο που θα προσφέρει διέξοδο στη σημερινή κατάσταση.
Η Γαλλία αποτελεί -ιστορικά- φιλικό έθνος προς την Ελλάδα και ταυτόχρονα ισχυρό παίκτη στην Ευρώπη και, για το λόγο αυτό, θα συνδράμει και θα στηρίξει την Ελλάδα στην προσπάθειά της για ελάφρυνση του χρέους της και για την εξεύρεση λύσης, προσέθεσε.
Τέλος, ο κ. Sapin εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα δρομολογήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης