Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρ. Αντωνοπούλου: Στόχος της κυβέρνησης η δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας σε βάθος δύο ετών

Ρ. Αντωνοπούλου: Στόχος της κυβέρνησης η δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας σε βάθος δύο ετών
Βασική κατεύθυνση είναι η σύνδεση των προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της ανεργίας με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, τόνισε
Στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία 300.000 νέων θέσεων εργασίας σταδιακά και σε βάθος δύο ετών, όπως ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.
Όσον αφορά τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, επισήμανε ότι στόχος είναι να επεκταθούν αρχικά από τους πέντε μήνες που είναι σήμερα, στους εννέα έως έντεκα μήνες, με αύξηση της αμοιβής από τα 500 ευρώ σήμερα σε ακολουθία της αύξησης του κατώτατου μισθού, όπως αυτός θα διαμορφωθεί μετά τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων.
Πάντως, επισήμανε ότι οι αμοιβές επιδοτούμενης εργασίας δεν θα είναι τέτοιες που να λειτουργούν ανταγωνιστικά προς την αγορά εργασίας και συμπλήρωσε ότι μπορεί να εξευρεθούν πόροι από την αναδιανομή των 3 δισ. ευρώ που προορίζονται για την κοινωφελή εργασία και από τα οποία το 60% αφορά τις αμοιβές και το 40% αναλώσιμα.
«Κάναμε μια αλλαγή σκυτάλης», ανέφερε για τα προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, σημειώνοντας ότι τα εμπροσθοβαρή προγράμματα θα συνεχιστούν ως έχουν και αν υπάρξουν αλλαγές αυτές θα ανακοινωθούν μετά από 4 με 5 μήνες.
«Βασική κατεύθυνση είναι η σύνδεση των προγραμμάτων με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας» ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και τόνισε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη προτεραιότητα στις τοπικές ανάγκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης