Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τις προγραμματικές της δηλώσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση – Πρόγευση στην αυριανή συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Τις προγραμματικές της δηλώσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση – Πρόγευση στην αυριανή συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Ξεκαθαρίζει και το τοπίο για τον υποψήφιο για το προεδρικό αξίωμα
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η κυβέρνηση για την παρουσίαση των προγραμματικών της δηλώσεων, κάτι που αναμένεται - εκτός απροόπτου - να γίνει το Σάββατο.
Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μια και ο πρωθυπουργός θα ξεκαθαρίσει ποιο είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα υλοποιήσει και συνεπώς ποιες από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του θα υλοποιήσει και με ποιο τρόπο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, και δεδομένου του μαραθώνιου διαπραγματεύσεων που έχει αναλάβει τις τελευταίες ημέρες ο κ.Τσίπρας το κύριο βάρος της σύνταξης των προγραμματικών δηλώσεων έχει πέσει στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη αλλά και στον Αλ. Φλαμπουράρη που έχει αναλάβει συντονιστής του κυβερνητικού έργου.
Παράλληλα, με εξίσου έντονο ενδιαφέρον αναμένεται η ενημέρωση του κ.Τσίπρα για το αποτέλεσμα των επαφών που είχε με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους τόσο για το ελληνικό πρόγραμμα όσο και για το θέμα του χρέους.
Μια πρώτη γεύση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα δοθεί στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε αυτή τη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί και στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, με πιθανότερο όνομα να είναι αυτό του Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Σε κάθε περίπτωση οι τελικές αποφάσεις για το προεδρικό αξίωμα και για το ενδεχόμενο της ανάληψης του από τον κ.Αβραμόπουλο θα καθοριστούν εν πολλοίς και από τη συνάντηση του κ.Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, η οποία είναι ήδη σε εξέλιξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης