Τελευταία Νέα
Πολιτική

Die Welt: Η ΕΕ φοβάται μία πανικόβλητη λεηλασία των τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα

tags :
Die Welt: Η ΕΕ φοβάται μία πανικόβλητη λεηλασία των τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα
Στις Βρυξέλλες προετοιμάζονται για μια πανικόβλητη λεηλασία των τραπεζικών λογαριασμών αναφέρει το γερμανικό δημοσίευμα
Την άποψη πως η ΕΕ φοβάται για έφοδο στις τράπεζες στην Ελλάδα διατυπώνει σε σημερινό δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Die Welt, αναφερόμενη στην απόφαση της ΕΚΤ να μην κάνει πλέον δεκτά ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα για την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας επισημαίνει ότι «στις Βρυξέλλες προετοιμάζονται για μία πανικόβλητη λεηλασία των τραπεζικών λογαριασμών.
Τα τραπεζικά ιδρύματα χρειάζονται ήδη αισθητά περισσότερα έκτακτα δάνεια», αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της.
Η Die Welt, αναφερόμενη παράλληλα στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρώπη, τονίζει ότι «η καγκελάριος πρέπει τώρα να μείνει πολύ ψύχραιμη».
Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι επαφές των Αλέξη Τσίπρα και Γιάνη Βαρουφάκη στην Ευρώπη σχολιάζονται με ένα μείγμα από θαυμασμό και καυστική ειρωνεία, ενώ υπογραμμίζεται η υποχωρητική στάση που φαίνεται να κρατούν ορισμένοι εταίροι της Ελλάδας.
Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι είναι καλό το γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση παρέμεινε ως τώρα συγκρατημένη.
«Το Βερολίνο είναι μεν νευρικό.
Ωστόσο, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, ούτε η καγκελάριος ούτε ο υπουργός Οικονομικών της τοποθετήθηκαν δημόσια στις ειδήσεις από την Αθήνα.
Και οι δύο αναμένουν να δουν τι σχέδια θα παρουσιάσουν οι Έλληνες. (…)
Μέχρι τότε το μήνυμα είναι διατήρηση της πορείας –ειδάλλως ο Βαρουφάκης δεν θα είχε αντάξιο αντίπαλο» υπογραμμίζει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης