Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Τσίπρα με τον πρέσβη των ΗΠΑ - «Κλείδωσε» και το ραντεβού με τον Faymann (Αυστρία)

Συνάντηση Τσίπρα με τον πρέσβη των ΗΠΑ - «Κλείδωσε» και το ραντεβού με τον Faymann (Αυστρία)
Συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ εν όψει του ραντεβού Merkel - Obama
Κατ ιδίαν συνάντηση με τον Καγκελάριο της Αυστρίας Werner Faymann θα έχει ο Αλ. Τσίπρας, με πηγές του μεγάρου Μαξίμου να σημειώνουν ότι αυτό συμφωνήθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες την Τετάρτη.
Ωστόσο όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές ανοικτή η ημέρα συνάντηση με την Αθήνα να επιδιώκει να γίνει μία ημέρα πριν τη κρίσιμη Σύνοδο κορυφής ακόμα και αν χρειαστεί ο έλληνα πρωθυπουργός να μεταβεί στη Βιέννη.
Στη συνάντηση αναφέρεται και αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ» στο ρεπορτάζ της οποίας αναφέρεται ότι εάν δεν καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση της συνάντησης πριν τη Σύνοδο Κορυφής τότε θα μεταφερθεί αμέσως μετά, καθώς ο έλληνας πρωθυπουργός φέρεται να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το αυστριακό μοντέλο της απασχόλησης των νέων, όπως επίσης για την αποκαλούμενη «εγγύηση για νέους».
Επιπλέον, ο Έλληνας πρωθυπουργός όπως αναφέρει η αυστριακή εφημερίδα- θα αντλήσει τεχνογνωσία για τα εφαρμοζόμενα μέτρα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, κάτι στο οποίο είχε αναφερθεί στις χθεσινές δηλώσεις του ο καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, μετά την προχθεσινή τους τηλεφωνική συνομιλία.

Τι θα συζητήσουν Αλ. Τσίπρας – Ντέιβιντ Πίρς
Το απόγευμα ο έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στο μέγαρο Μαξίμου με τον πρέσβη των ΗΠΑ μετά από αίτημα του αμρτικανού διπλωμάτη.
Η συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Ντέιβιντ Πίρς γίνεται μια ημέρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με του πρωθυπουργού με τον Βλαντιμίρ Πούτιν με κυβερνητικές πηγές να αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά θα μεταφέρει τις θέσεις της δια της διπλωματικής οδού ενόψει και της συνάντηση του αμερικάνου πρόεδρου Μπαράκ Ομπάμα με την γερμανίδα Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ που θα γίνει τη Δευτέρα στο Λευκό Οίκο.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης