Τελευταία Νέα
Πολιτική

Guardian: Ο "εριστικός" Τσίπρας προτάσσει τους ανέργους σε βάρος των πιστωτών

Guardian: Ο
Η κυβέρνησή του δεν έχει δικαίωμα να ζητήσει παράταση του μνημονίου ξεκαθάρισε ο Τσίπρας
Για την υπεράσπιση των ανέργων και των απόρων, εις βάρος των πιστωτών του, δεσμεύτηκε ο έλληνας πρωθυπουργός στην «εριστική» ομιλία που εκφώνησε απόψε στη Βουλή, αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Guardian.
Στην πρώτη του ομιλία ως πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνησή του δεν έχει δικαίωμα να ζητήσει παράταση του μνημονίου που έχει βυθίσει την Ελλάδα στη λιτότητα και υπογράμμισε ότι είναι καθήκον του να μην απογοητεύσει όσους τον εξέλεξαν.
Ο έλληνας πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι «θα σφίξουν τα ζωνάρια», αυτή τη φορά όμως από τους υπουργούς και τους βουλευτές, εξαγγέλλοντας την κατάργηση των βουλευτικών πολυτελών οχημάτων και τον περιορισμών των δαπανών για την ασφάλεια.
Τα μέτρα αυτά, όμως, είναι πολύ λίγα σε σύγκριση με τις υπέρογκες δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας, προειδοποιεί η βρετανική εφημερίδα.
Η Αθήνα να κληθεί να αποπληρώσει ομόλογα ύψους 22 δισ. ευρώ εντός του έτους και, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, η πιστωτική συρρίκνωση θα ωθήσει τη χώρα εκτός της Ευρωζώνης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται πάγωμα στις περικοπές των συντάξεων, επανεξέτασης της φορολογίας ακινήτων, δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια στα νοικοκυριά που ζουν χωρίς ρεύμα και αύξηση του κατώτατου μισθού.
«Μένει να δούμε πόσο γρήγορα θα υλοποιηθούν αυτά τα μέτρα», σημειώνει ο Guardian, εκτιμώντας ότι η σταδιακή δρομολόγησή τους θα εξοικονομήσει χρήματα για την «απένταρη» ελληνική κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης