Τελευταία Νέα
Πολιτική

Reuters: Ούτε οι Γερμανοί δεν μπορούν να αντισταθούν στη γοητεία του χαρισματικού Γ. Βαρουφάκη!

Reuters: Ούτε οι Γερμανοί δεν μπορούν να αντισταθούν στη γοητεία του χαρισματικού Γ. Βαρουφάκη!
Ύμνους για την εμφάνιση του Γ. Βαρουφάκη έγραψαν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης
Παρά το γεγονός ότι το αίτημα της Ελλάδας για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους έπεσε στο κενό, οι Γερμανοί δεν μπορούν να αντισταθούν στη γοητεία και την αρρενωπότητα του νέου υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, όπως σχολιάζει άρθρο του Reuters.
Ειδικότερα η δημόσια τηλεόραση της Γερμανίας, ZDF σατίρισε τον Γ. Βαρουφάκη συγκρίνοντας τον με τον μάγκα του Χόλυγουντ Μπρους Γουίλις, ενώ το περιοδικό Stern σε άρθρο του κάνει λόγο για την «κλασική αρρενωπότητα» του Έλληνα υπουργού.
«Ο Βαρουφάκης είναι χωρίς αμφιβολία ένας άνθρωπος γεμάτος χάρισματα», δήλωσε η παρουσιάστρια του ZDF, Marietta Slomka στον αέρα.
«Φυσιογνωμικά θα μπορούσε να είναι πρωταγωνιστής σε μια ταινία όπως το Die Hard 6. Είναι ένας εκπληκτικά γοητευτικός άνδρας».
Η εμφάνιση του Βαρουφάκη χωρίς γραβάτα και ειδικά το γεγονός ότι ο αφήνει το πουκάμισο έξω από το παντελόνι, ήταν στο επίκεντρο των ειδήσεων στη Γερμανία, μια ασυνήθιστη εμφάνιση σε μια χώρα που οι ηγέτες της επιμένουν η Ελλάδα να τηρήσει το υφιστάμενο πρόγραμμα.
«Αυτό που κάνει τον Γιάννη Βαρουφάκη σύμβολο του σεξ» ήταν ο τίτλος στη συντηρητική εφημερίδα Die Welt παραπέμπτοντας «στο ξυρισμένο κεφάλι, το cool στυλ, το γυμνασμένο σώμα του και την μοτοσικλέτα Yamaha».
«Ακόμα κι αν το ζήτημα του χρέους στην Ελλάδα προκαλεί πολύ άγχος, ο νέος υπουργός Οικονομικών είναι κάθε άλλο παρά βαρετός» έγραψε η Die Welt, που διαβάζεται καθημερινά από του συντηρητικούς που στηρίζουν την Angela Merkel.
«Ένα αστέρι γεννιέται» προθέτει και σημειώνει ότι «ο καθηγητής οικονομικών πετάει τα κοστούμια στην Ευρώπη, με μια λιτή εμφάνιση και ένα δροσερό βλέμμα».
Το περιοδικό Stern έγραψε ότι η εμφάνισή Βαρουφάκη υπενθύμισε στους Γερμανούς, τους Έλληνες ήρωες που απεικονίζονται στα μαρμάρινα αγάλματα, παρόλο που τα μέσα ενημέρωσης και αλλού στην Ευρώπη έχουν πει ότι έμοιαζε περισσότερο με μπράβο νυχτερινό κέντρο.
«Καβαλώντας την μαύρη μοτοσικλέτα του, ακτινοβολεί ένα είδος κλασικής αρρενωπότητας που συνήθως την αντικρίζουμε στα ελληνικά αγάλματα» ανέφερε το Stern.
«Είναι κάποιος που δεν περνάει απρατήρητος», έγραψε το εβδομαδιαίο Focus.
To περιοδικό μόδας Stylebook της Γερμανίας σημείωσε επίσης. «Το Cool στυλ του είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσετε» με τίτλο «φτωχός αλλά σέξι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης