Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης: Αποδεχόμαστε το 0% του μνημονίου - Απορρίπτουμε το 30% των τοξικών μέτρων - Δεν φοβόμαστε τη ρήξη

Βαρουφάκης: Αποδεχόμαστε το 0% του μνημονίου - Απορρίπτουμε το 30% των τοξικών μέτρων - Δεν φοβόμαστε τη ρήξη
«Θα αποδεχθούμε όσα μέτρα, δεν υπονομεύουν την επόμενη συμφωνία της Ελλάδας με την Ευρώπη»
Η ελληνική κυβέρνηση συμφωνεί με το 0% του μνημονίου και απορρίπτει το 30% των τοξικών μέτρων, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης.
Από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση συμφωνεί με το 0% του τρέχοντος προγράμματος.
Βέβαια, διευκρίνισε πως η κυβέρνηση απορρίπτει το 30% των τοξικών μέτρων του μνημονίου, ενώ αποδέχεται τα μέτρα, που αφορούν την ανάγκη μεταρρύθμισης του φορολογικού συστήματος.
«Θα αποδεχθούμε όσα μέτρα, δεν υπονομεύουν την επόμενη συμφωνία της Ελλάδας με την Ευρώπη» υπογράμμισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «δεν θα αποδεχθούμε μέτρα που ενισχύουν τη λιτότητα και το χρέος».
Παράλληλα, ο Γιάννης Βαρουφάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ρήξης με τους Ευρωπαίους, τονίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να έχει στο τραπέζι τη ρήξη, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, η έκβαση της διαπραγμάτευσης θα είναι ειλημμένη.
«Η τοξική συμφωνία πρέπει να αντικατασταθεί με ένα νέο πρόγραμμα» συνέχισε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.
«Δεν γίνεται να διαπραγματευτούμε, εάν αποκλείσουμε τη ρήξη» σημείωσε χαρακτηριστικά, καθιστώντας σαφές πως «δεν γίνεται να δεσμευτούμε πως θα αποφύγουμε τη ρήξη».
Πάντως, ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα θα προσπαθήσει να αποφύγει τη ρήξη, επιδιώκοντας τη συναίνεση.
Αφήνοντας σαφείς αιχμές προς τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Βαρουφάκης εξήγησε πως «κατανοώ την συγκινητική προσπάθεια όσων δεν τόλμησαν τη ρήξη και τώρα μας χαρακτηρίζουν μνημονιακούς».
«Αυτή η κυβέρνηση θα σταθεί αντάξια απέναντι στο λαό» τόνισε σε έντονο ύφος.
«Με την ψήφο εμπιστοσύνης ξεκινά η μεταμνημονιακή πορεία της χώρας» συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών, σπεύδοντας να σημειώσει πως «οι κρίσιμες στιγμές απαιτούν καθαρά λόγια και καθαρό μυαλό».
Καταλήγοντας, εξέφρασε την πεποίθηση πως από τη διαπραγμάτευση θα προκύψει μία θετική και καλή συμφωνία τόσο για τον Έλληνα πολίτη, όσο και για τον μέσο Ευρωπαίο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης