Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Δεν πρέπει η 1η Μαρτίου να βρει τη χώρα απροστάτευτη - Η κυβέρνηση δεν έχει εξουσιοδότηση για ρήξη

Μητσοτάκης: Δεν πρέπει η 1η Μαρτίου να βρει τη χώρα απροστάτευτη - Η κυβέρνηση δεν έχει εξουσιοδότηση για ρήξη
Ο κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει πάρει εξουσιοδότηση από το λαό για ρήξη με την Ευρώπη και το ξέρει
Tην εκτίμηση ότι σήμερα δεν θα υπάρξει συμφωνία εξέφρασε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας όμως ότι πρέπει να υπάρξει στο επόμενο Eurogroup γιατί τελειώνει το πρόγραμμα.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989», τόνισε ότι μια ενδεχόμενη ρήξη και μετά το επόμενο Eurogroup είναι βέβαιο ότι θα έχει πολύ άσχημες επιπτώσεις.
«Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η 1η Μαρτίου να βρει τη χώρα απροστάτευτη και κυρίως το τραπεζικό σύστημα έξω από το πλαίσιο υποστήριξης της ΕΚΤ» τόνισε και συμπλήρωσε:
«Ανησυχώ για το γεγονός ότι και οι δύο πλευρές φαίνονται εγκλωβισμένες σε μία σκληρή ρητορική και σ’ αυτές τις περιπτώσεις ελλοχεύει πάντα η πιθανότητα ατυχήματος».
Παράλληλα διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει πάρει εξουσιοδότηση από το λαό για ρήξη με την Ευρώπη και το ξέρει.
«Εγώ θα συνιστούσα σε όλους αυτή τη στιγμή αυτοσυγκράτηση. Είναι μεγάλος πειρασμός να χαϊδεύει κανείς την κοινή γνώμη σε αυτήν τη συγκυρία και να λέει κουβέντες, οι οποίες όμως δεν δημιουργούν ένα θετικό κλίμα για έναν έντιμο συμβιβασμό» υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης