Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης: Δεν πρόκειται να κάνουμε 6η αξιολόγηση - Η παράταση του μνημονίου τελείωσε

Φίλης: Δεν πρόκειται να κάνουμε 6η αξιολόγηση - Η παράταση του μνημονίου τελείωσε
Η κυβέρνηση θα ζητήσει μια νέα ενδιάμεση συμφωνία
Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης τονίζοντας ότι η παράταση του μνημονίου τελείωσε και ότι δεν πρόκειται να γίνει 6η αξιολόγηση.
Ειδικότερα μιλώντας στο BHMA FM αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει μια νέα ενδιάμεση συμφωνία συμπληρώνοντας ότι «αν τώρα αυτό το πράγμα, για λόγους που αφορούν τη δική τους θεσμική τάξη, οι εταίροι το ονομάσουν μια τεχνική παράταση, αυτό είναι άλλη κουβέντα, που εμάς δεν μας αφορά. Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε 6η αξιολόγηση».
«Στη διάρκεια αυτής της περιόδου, που θα γίνει η ενδιάμεση συμφωνία, είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο θα έχει μέσα του, σε μεγάλο βαθμό, μεταρρυθμίσεις. Δεν θα έχει μέτρα λιτότητας, θα έχει στόχους και τους στόχους θα δεσμευτεί η κυβέρνηση, με δική της απόφαση, πως θα τους πιάσει. Στόχους θα έχει, όχι μέτρα λιτότητας και θα έχει και μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύουν το να πάρουμε αυτούς τους στόχους.
Σε αρκετά ζητήματα βλέπω ότι υπάρχει, με τους Ευρωπαίους, μια συμφωνία στις ταμπέλες, φοροδιαφυγή, διαφθορά, αναμόρφωση του δημοσίου. Εμείς δεν είμαστε υπέρ της παράτασης, είναι σαφές αυτό. Παράταση σημαίνει μνημόνιο. Αν αυτό το συσκευάσουν με το δικό τους τρόπο, είναι μια άλλη ιστορία, που αφορά αυτούς. Θα αξιοποιήσουμε κάθε στοιχείο που θα προκύψει. Εμείς λέμε ότι τελειώνει το μνημόνιο και η τρόικα.» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κ. Φίλη, υπάρχει με τους Ευρωπαίους μια συμφωνία στις ταμπέλες φοροδιαφυγή, διαφθορά, αναμόρφωση του δημοσίου σε αρκετά ζητήματα, ωστόσο «εμείς λέμε ότι τελειώνει το μνημόνιο και η τρόικα, αν αυτό οι Ευρωπαίοι το συσκευάσουν με το δικό τους τρόπο, είναι μια άλλη ιστορία που αφορά αυτούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης