Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διαφωνία Ελλάδας - Eurogroup για τη διατύπωση και όχι για την ουσία του κοινού ανακοινωθέντος

tags :
Διαφωνία Ελλάδας - Eurogroup για τη διατύπωση και όχι για την ουσία του κοινού ανακοινωθέντος
Το πρόβλημα ωστόσο αφορά τη διατύπωση καθώς πολιτικά η κυβέρνηση Τσίπρα θέλει να ...βαπτίσει τη συμφωνία διαφορετικά, αποφεύγοντας τον φορτισμένο όρο «μνημόνιο»
H συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους υπόλοιπους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης «σκόνταψε» στη διατύπωση και όχι στην ουσία του περιεχομένου του κοινού ανακοινωθέντος, τονίζει Ευρωπαίος αξιωματούχος, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία.
Η διαρροή επιβεβαιώνει ότι οι κ.κ. Βαρουφάκης και Δραγασάκης δεν διαφώνησαν επί της ουσίας με τους εταίρους της ευρωζώνης, αλλά στον όρο «παράταση» του τρέχοντος προγράμματος, όπως άλλωστε επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχθεί τους όρους της συμφωνίας, οι οποίοι προβλέπουν την εφαρμογή ενός μεγάλου μέρους του τρέχοντος προγράμματος όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις.
Το πρόβλημα ωστόσο αφορά τη διατύπωση καθώς πολιτικά η κυβέρνηση Τσίπρα θέλει να ...βαπτίσει τη συμφωνία διαφορετικά, αποφεύγοντας τον φορτισμένο όρο «μνημόνιο», όπως προκύπτει από τις σχετικές πληροφορίες. 
Υπενθυμίζεται ότι το κοινό ανακοινωθέν ήταν έτοιμο να εκδοθεί, ωστόσο τελευταία στιγμή ο Γ. Βαρουφάκης έλαβε εντολή από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αποσύρει την έγκρισή του, πληροφορία πάντως την οποία διαψεύδει ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης