Τελευταία Νέα
Πολιτική

Neue Zürcher Zeitung: Αμφίβολο εάν επαρκεί ο χρόνος για επίτευξη συμβιβασμού μεταξύ Ελλάδας - ΕΕ

Neue Zürcher Zeitung: Αμφίβολο εάν επαρκεί ο χρόνος για επίτευξη συμβιβασμού μεταξύ Ελλάδας - ΕΕ
Δύσκολο να κάνει διορθωτικές κινήσεις στην πολιτική του ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρει η αυστριακή εφημερίδα
Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει πολύς χρόνος για την επίτευξη συμβιβασμού μεταξύ της Ελλάδας και της ΕΕ διατυπώνει σε σημερινό της δημοσίευμα η αυστριακή εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρά την αλλαγή της στάσης της ελληνικής κυβέρνησης στο περιθώριο του Συμβουλίου Κορυφής της ΕΕ, είναι αμφίβολο εάν ο χρόνος που απομένει είναι επαρκής για να υπάρξει συμβιβασμός.
«Εάν πρόκειται για βήμα υπαναχώρησης του Τσίπρα, δεν μένει παρά να το δούμε.
Έχει ανεβάσει τόσο ψηλά τον πήχη των προσδοκιών στην χώρα του, που θα είναι δύσκολο να κάνει διορθωτικές κινήσεις στην πολιτική του.
Από την άλλη πλευρά θεωρείται απίθανο να υπαναχωρήσουν οι 18 υπουργοί Οικονομικών σε βασικά σημεία, όπως είναι η συνέχιση του νυν προγράμματος.
Πολύ χρόνος για συμβιβασμό δεν απομένει.
Εάν ζητηθεί παράταση του προγράμματος χρειάζεται, μεταξύ άλλων, και η προηγούμενη έγκριση ορισμένων κοινοβουλίων» υπογραμμίζει το δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας.
Εν τω μεταξύ, η γερμανική Tageszeitung υπογραμμίζει ότι η προθεσμία που τέθηκε για τις 28 Φεβρουαρίου ήταν μια πολιτική απόφαση.
«Ελήφθη πριν τις εκλογές για να βάλει το πιστόλι στο κεφάλι της νέας κυβέρνησης και να μην έχει στη διάθεσή της τις 100 μέρες που συνηθίζεται να δίνονται για να προετοιμαστεί, αλλά να υπαναχωρήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα.
Τώρα στην παγίδα βρίσκεται η ΕΕ.
Εάν το Eurogroup θέλει να φερθεί έξυπνα, θα πρέπει να χτίσει γέφυρες με την Ελλάδα, αν και δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο» τονίζει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης