Τελευταία Νέα
Πολιτική

Le Monde: Διαφαίνεται σενάριο συμφωνίας με την Ελλάδα - Συμβιβασμό «βλέπει» και ο Ιταλικός Τύπος

Le Monde: Διαφαίνεται σενάριο συμφωνίας με την Ελλάδα - Συμβιβασμό «βλέπει» και ο Ιταλικός Τύπος
Ιδιαίτερη αναφορά στις εργασίες της Ελλάδας, της Κομισιόν και της ΕΚΤ ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας
Την θέση ότι αρχίζει να διαφαίνεται το σενάριο συμφωνίας της ΕΕ με την Ελλάδα διατυπώνει σε σημερινό της δημοσίευμα η γαλλική εφημερίδα Le Monde.
Σύμφωνα με τη Le Monde, οι ομάδες εργασίας της ελληνικής κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ θα εργαστούν από σήμερα έως τη Δεύτερα για τη νέα σύνοδο του Eurogroup ώστε να επιτευχθεί σύγκλιση ανάμεσα στο τωρινό σχέδιο βοήθειας στην Αθήνα και το προτεινόμενο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης.
Όπως υπογραμμίζει η Le Monde, άτομα που έχουν ασχοληθεί με το ελληνικό ζήτημα στις Βρυξέλλες είχαν προβλέψει την αποτυχία του Eurogroup, την Τετάρτη και την τελική υπογραφή τη Δεύτερα. «Το σενάριο αυτό βρίσκεται στον δρόμο της υλοποίησης.
Η κατάληξη σε συμφωνία για την ελληνική περίπτωση μοιάζει πλέον δυνατή» επισημαίνει η Le Monde.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι ιταλικές εφημερίδες.
Η ιταλική εφημερίδα La Stampa αφού υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα βρίσκεται πιο κοντά στη διάσωση», αναφέρεται στις εργασίες που θα έχουν από σήμερα εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης με εκπροσώπους από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς που μέχρι πρότινος συνέθεταν την τρόικα.
Από την πλευρά της η Il Messaggero αφού κάνει για άνοιγμα της ΕΕ προς την Ελλλάδα, υπογραμμίζει ότι «άρχισε η πορεία προς ένα διαφορετικό σχέδιο».
«Ο Matteo Renzi θα είναι ικανοποιημένος αν η Merkel σταματήσει να είναι άκαμπτη με τον Τσίπρα, διότι το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα πρέπει οπωσδήποτε να σωθεί.
Και θα είναι ευτυχής αν τη Δευτέρα το Eurogroup πετύχει, επιτέλους, έναν συμβιβασμό σχετικά με το χρέος της Αθήνας.
Αλλά για αυτό τον στόχο θα πρέπει να εργασθεί η Κομισιόν και οι υπουργοί Οικονομικών είναι αυτοί που πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτευχθεί συμφωνία» αναφέρει η ιταλική εφημερίδα.
Η La Repubblica εστιάζει κυρίως στην έκθεση της Ιταλίας στην Ελλάδα.
«Η Ιταλία είναι εκτεθειμένη, οικονομικά, με δάνεια προς την Ελλάδα τα οποία ξεπερνούν τα 60 δισεκατομμύρια ευρώ, βάσει υπολογισμών της τράπεζας Barclays
Ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο 3,8% του ιταλικού ΑΕΠ» υπογραμμίζει η La Repubblica, η οποία εκτιμά ότι ο συμβιβασμός Ελλάδας – ΕΕ μοιάζει πλέον πιο εφικτός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης