Τελευταία Νέα
Πολιτική

Schaeuble (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Λυπάμαι τους Έλληνες - Ανεύθυνη η ελληνική κυβέρνηση

tags :
Schaeuble (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Λυπάμαι τους Έλληνες - Ανεύθυνη η ελληνική κυβέρνηση
Δεν θέλουμε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας
Την επιφυλακτικότητα και το σκεπτικισμό του για το εάν θα υπάρξει στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup συμφωνία για την Ελλάδα εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble.
Λυπάμαι τους Έλληνες, τόνισε ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας, καθώς εξέλεξαν μια κυβέρνηση που συμπεριφέρεται ανεύθυνα. 
Σε συνέντευξη του ο Schaeuble εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το εάν θα βρεθεί συμφωνία σήμερα για την Ελλάδα.
Ωστόσο διεμήνυσε με κατηγορηματικό τρόπο: «Δεν θέλουμε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη».
«Το θέμα κατά την αποψινή συνάντηση δεν είναι να βρεθεί κάποιος συμβιβασμός.
Αλλά να κάνουμε την Ελλάδα και πάλι ανταγωνιστική» τόνισε ο Schaeuble, υπογραμμίζοντας ότι πολλοί συνάδελφοί του στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρουν στο μεταξύ ότι το βιοτικό επίπεδο στις χώρες τους είναι χαμηλότερο από αυτό της Ελλάδας.
«Η Γερμανία δεν θέλει έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», επισήμανε ο Schaeuble, αν και διευκρίνισε ότι προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει κάτι τέτοιο και να λάβει περαιτέρω βοήθεια από την ΕΕ, θα πρέπει η κυβέρνηση να πληροί τουλάχιστον το μίνιμουμ των προϋποθέσεων.
«Σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης υπάρχει μεγάλη προθυμία να βοηθήσουν την Ελλάδα να βοηθήσει τον εαυτό της.
Το ζήτημα είναι εάν το θέλουν και οι Έλληνες» ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας, ο οποίος πρόσθεσε ότι θεωρεί ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα ως «ένα μεγάλο παιχνίδι πόκερ».
Εν τω μεταξύ σε δημοσίευμα του Reuters αναφέρεται πως ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker θα κάνει την ύστατη προσπάθεια για την επίλυση του ζητήματος του ελληνικού χρέους.
Σύμφωνα με το Reuters, αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες Κυριακή ο κ. Juncker και ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι «ο πρόεδρος Juncker κάνει μια ύστατη προσπάθεια σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση».
«Εάν το σημερινό Eurogroup δεν παράξει αποτελέσματα, υπάρχει ανησυχία ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε μια πιστωτική κρίση που θα την αναγκάσει να βγει από τη ζώνη του ευρώ.
Ενδεχόμενη πρόοδος, ωστόσο, θα μπορούσε να σημαίνει περαιτέρω διαπραγματεύσεις, σε επίπεδο κορυφής, ίσως αργότερα εντός της εβδομάδας» φέρεται να δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης