Τελευταία Νέα
Πολιτική

Süddeutsche Zeitung: Σχεδόν ξεδιάντροπη η πρόταση Βαρουφάκη για μορατόριουμ στην αποπληρωμή του χρέους

Süddeutsche Zeitung: Σχεδόν ξεδιάντροπη η πρόταση Βαρουφάκη για μορατόριουμ στην αποπληρωμή του χρέους
Ο κ.Βαρουφάκης έχει απολέσει το κύρος του σοβαρού διαπραγματευτή για τα συμφέροντα των Ελλήνων τονίζει η γερμανική εφημερίδα
«Σχεδόν ξεδιάντροπη» χαρακτηρίζει την πρόταση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη για μορατόριουμ στην αποπληρωμή του χρέους η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας που έχει τίτλο «Η Ελλάδα ζητά χρήματα χωρίς αντάλλαγμα», υπογραμμίζει πως «με το σχέδιο περί μορατόριουμ ο Βαρουφάκης έχει απολέσει το κύρος του σοβαρού διαπραγματευτή για τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών».
«Οι δανειστές ζητούν από την Αθήνα τουλάχιστον δύο πράγματα: να αναγνωρίσει η κυβέρνηση Τσίπρα την υποχρέωση αποπληρωμής δανείων που έχουν ήδη εκταμιευθεί και να δεσμευθεί σε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.
Σε ανταπόδοση, το Eurogroup θα μπορούσε να αποδεχθεί την αντικατάσταση ορισμένων μεταρρυθμίσεων από άλλες» υπογραμμίζει η Süddeutsche Zeitung, η οποία βάλλει κατά του Έλληνα υπουργού Οικονομικών αναφορικά με την πρόταση περί μορατόριουμ στην αποπληρωμή του χρέους.
«Και γιατί να εγγυηθούν τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης ακόμα περισσότερα δισεκατομμύρια χωρίς αντάλλαγμα, όταν η Αθήνα δεν αναγνωρίζει ούτε καν την υποχρέωση να αποπληρώσει τα δάνεια που ήδη έλαβε;
Με το σχέδιο περί μορατόριουμ ο Βαρουφάκης έχει απολέσει το κύρος του σοβαρού διαπραγματευτή για τα συμφέροντα των ελλήνων πολιτών» καταλήγει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης