Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Χάσιμο χρόνου να ζητούν παράταση του μνημονίου - Δεν υπάρχει Grexit, ούτε Plan B

Τσίπρας: Χάσιμο χρόνου να ζητούν παράταση του μνημονίου - Δεν υπάρχει Grexit, ούτε Plan B
"Για εμάς το παλαιό πρόγραμμα λιτότητας έχει πεθάνει"
Νέο «όχι» στην πρόταση του Eurogroup για παράταση του μνημονίου λέει ο Αλέξης Τσίπρας, μόλις τρεις ημέρες πριν εκλείψει το τελεσίγραφο του J. Dijsselbloem.
Ειδικότερα, μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό «Stern», ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατέστησε σαφές πως «όποιος επιμένει στην ιδέα της εξάμηνης παράτασης σπαταλά το χρόνο του».
«Για εμάς το παλαιό πρόγραμμα λιτότητας έχει πεθάνει. Η πρόταση για παράταση είναι παράδοξη και χάσιμο χρόνου» συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Τέτοιου είδους τελεσίγραφα (όπως του J. Dijsselbloem) δεν έχουν θέση στην Ε.Ε.» συνέχισε, προσθέτοντας πως «κανείς δεν μπορεί να απαιτήσει από εμάς να συνεχίσουμε την πολιτική του Σαμαρά».
«Δεν ζητάμε νέα δάνεια, αλλά χρόνο για να προωθήσουμε τις μεταρρυθμίσεις μας. Γι’ αυτό ζητάμε το πρόγραμμα – γέφυρα» υπερθεμάτισε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα «δεν διαθέτει Plan B, ούτε επιθυμεί το Grexit».
«Θα παραμείνουμε στην Ευρώπη, επιτυγχάνοντας το στόχο μας - όχι όμως εις βάρος των αδυνάτων, όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση» διέτεινε εν συνεχεία.
Αναφερθείς στην Angela Merkel, την χαρακτήρισε ως μία «ρεαλιστική γυναίκα, η οποία επιδιώκει να οδηγήσει την Ευρώπη μπορστά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης