Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εσείς μπορείτε να το πείτε κωλοτούμπα... κάποιοι άλλοι υπεύθυνη πολιτική στάση

Εσείς μπορείτε να το πείτε κωλοτούμπα... κάποιοι άλλοι υπεύθυνη πολιτική στάση
Η Ελλάδα δεν μπορεί να οδηγηθεί στον γκρεμό...
Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα όπως και οι ευρωπαίοι οι ηγέτες δεν θα οδηγήσουν την υπόθεση στα άκρα.
Η Ελλάδα δεν είναι ούτε Αργεντινή ούτε Βενεζουέλα βρίσκεται στην Ευρώπη είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης.
Το μέλλον της Ελλάδας είναι συνυφασμένο με το μέλλον της Ευρώπης.
Τα ιστορικά δεδομένα αλλά και τα σημερινά θα συμβάλλουν σε μία κοινά αποδεκτή λύση με τους εταίρους μας
Δεν τίθεται το δίλλημα ανάμεσα στη χρεοκοπία της χώρας ή του Σύριζα ως πολιτικός οργανισμός.
Στην παρούσα στιγμή πρέπει να μείνουν όρθιοι και οι δύο.
Η διαπραγμάτευση και κυρίως το αποτέλεσμά της δεν πρέπει να οδηγήσει ορισμένους σε πατριωτικές κορόνες προ τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.
Οι αντιπαλότητες και η πολιτική οξύτητα δεν βοηθούν κανέναν και κυρίως τον άνεργο που πλήρωσε και πληρώνει το τίμημα των πολιτικών του παρελθόντος και τη σκληρή λιτότητα.
Οι έλληνες μετά από τέσσερα χρόνια πόνου πρέπει βρουν το δρόμο που θα τους οδηγεί στην ελπίδα.
Η νέα πολιτική της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα πρέπει να έχει τη στήριξη των κομμάτων της Βουλής και της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
Ο νέος πατριωτισμός πρέπει να εκδηλωθεί με πολιτικές συνεργασίας που θα φέρουν τη χώρα σε πιο ασφαλή και ειρηνικά μονοπάτια
Τι δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Μα φυσικά να διαμορφώσει σκηνικό ρήξης γα τον απλό απλούστατο λόγο ότι η ελληνική οικονομία …τρέφεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η εξάρτηση των επιχειρήσεων είναι τέτοια που δεν μπορεί να αλλάξει σε ένα Σαββατοκύριακο ούτε στο επόμενο.
Στο ενδεχόμενο μιας ρήξης οι επιχειρήσεις όπως και η πλειονότητα του πληθυσμού θα υποστούν ένα νέο σοκ χωρίς προηγούμενο.
Η αξιοπρέπεια του Έλληνα δεν εκφράζεται μόνο μέσα από το δικαίωμα ή τα δικαιώματα που όλοι του αναγνωρίζουν αλλά και με βάση των υποχρεώσεων που ανέλαβε μέσω μιας άλλης πολιτικής που όμως καταδικάστηκε την Κυριακή 25 Ιανουαρίου.
Η κυβέρνηση του Σύριζα μπορεί να είναι χρήσιμη όταν αποκαταστήσει τις καθαρίστριες και την ίδια στιγμή βρει ένα πρόγραμμα κοινά αποδεκτό και από τις δύο πλευρές.
Η απόλυση των καθαριστριών δεν έσωσαν τη χώρα από την καταστροφή ούτε θα καταστραφεί αν επιστρέψουν στην εργασία τους. Δεν θα πούμε όμως το ίδιο αναφορικά με τις συντάξεις και κυρίως για όσες είναι αρκετά υψηλότερες από τις αμοιβές των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα με δεκαπέντε και είκοσι χρόνια εργασίας.
Είναι εύκολο να λες όχι στη μείωση των συντάξεων ενώ τη ίδια στιγμή διαπιστώνουν οι ειδικοί ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα κλυδωνίζεται εξαιτίας και της υψηλής ανεργίας.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης