Τελευταία Νέα
Πολιτική

Süddeutsche Zeitung: Όχι στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη με κάθε τίμημα

Süddeutsche Zeitung: Όχι στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη με κάθε τίμημα
Η ελληνική κυβέρνηση εκβιάζει τους Ευρωπαίους εταίρους της τονίζει η γερμανική εφημερίδα
Την άποψη πως η Ελλάδα δεν θα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη με κάθε τίμημα διατυπώνει σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας υπογραμμίζει ότι «ο νεαρός Έλληνας Πρωθυπουργός θεωρεί ότι κατέχει ένα στρατηγικό πλεονέκτημα, επειδή γνωρίζει ότι μία κατάρρευση της νομισματικής ένωσης θα επέφερε υψηλό οικονομικό και ακόμη υψηλότερο πολιτικό κόστος για την ευρωπαϊκή ήπειρο»
«Γι' αυτό και η παραμονή της Αθήνας στην Ευρωζώνη δικαιολογεί ένα υψηλό τίμημα.
Αλλά όχι κάθε τίμημα!», υπογραμμίζει η Süddeutsche Zeitung
Βάσει του δημοσιεύματος, η ελληνική κυβέρνηση  εκβιάζει απροκάλυπτα τους εταίρους της, υπογραμμίζοντας ότι η αλληλεγγύη προϋποθέτει συνέπεια.
«Ο Τσίπρας έχει λίγες ώρες ακόμη ώστε να το μάθει επιτέλους» αναφέρει χαρακτηριστικά η Süddeutsche Zeitung.
Από την πλευρά της η Tageszeitung (TAZ) κάνει λόγο για «επικίνδυνο παιχνίδι με μέγιστες απαιτήσεις» εκ μέρους τόσο της Αθήνας όσο και των ευρωπαίων εταίρων.
«Οι Έλληνες θέλουν μόνο να αναγνωριστεί το status quo.
Θέλουν να κατανοήσει ο υπόλοιπος κόσμος ότι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους.
Έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να σκέφτεται κανείς την αποπληρωμή. (…)
Ως εκ τούτου, υπάρχουν πολύ καλές πιθανότητες να υποχωρήσει κάποια στιγμή η ευρωζώνη, επειδή έτσι κι αλλιώς δεν χάνει τίποτα.
Το μόνο ερώτημα που απομένει είναι πως θα παρουσιαστεί αυτή η νέα μεταστροφή» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο θεωρεί ότι το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις εγκυμονεί κινδύνους τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη και ως εκ τούτου «πρέπει επειγόντως να τερματιστεί» το «γελοίο σόου των συνόδων κορυφής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης