Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ολιγωρία στην ανάθεση αρμοδιοτήτων στους Υπουργούς Αναπληρωτές, καταλογίζει η ΝΔ στον Τσίπρα

Ολιγωρία στην ανάθεση αρμοδιοτήτων στους Υπουργούς Αναπληρωτές, καταλογίζει η ΝΔ στον Τσίπρα
Με αποτέλεσμα να προκαλούνται σημαντικότατες δυσχέρειες στο καθημερινό έργο των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης
Ολιγωρία στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για το γεγονός ότι δεν έχει προχωρήσει ακόμη – έναν, περίπου, μήνα μετά τις εκλογές - στην ανάθεση αρμοδιοτήτων στους Υπουργούς Αναπληρωτές, καταλογίζουν σε κοινή ερώτηση που κατέθεσαν σήμερα, Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, προς τον πρώτο τη τάξει Υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης.
Στην ερώτησή τους οι τρεις Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι επισημαίνουν ότι «η ολιγωρία αυτή δεν επιτρέπει να εκδοθούν και οι αποφάσεις μεταβίβασης του δικαιώματος της υπογραφής στα κατώτερα διοικητικά επίπεδα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά η Κυβέρνηση και να προκαλούνται σημαντικότατες δυσχέρειες στο καθημερινό έργο των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης.
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σχετικά:
«Ο Πρωθυπουργός συνέστησε 20 θέσεις Υπουργών Αναπληρωτών στους οποίους δεν έχει ακόμη αναθέσει αρμοδιότητες.
Οι δυσλειτουργίες της Κυβέρνησης είναι ήδη ορατές καθώς ακόμα και για τη διεκπεραίωση της πιο απλής διοικητικής πράξης απαιτείται η υπογραφή του αρμόδιου Υπουργού.
Αυτά έρχονται δυστυχώς σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα για πιο αποτελεσματικό κυβερνητικό σχήμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης