Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γερμανικά πυρά στον Schaeuble για το «όχι» στην Ελλάδα - «Εμποδίζει τη επίτευξη μίας κοινής λύσης»

Γερμανικά πυρά στον Schaeuble για το «όχι» στην Ελλάδα - «Εμποδίζει τη επίτευξη μίας κοινής λύσης»
 απόρριψη του ελληνικού αιτήματος εμποδίζει την επίτευξη μίας κοινής λύσης"
«Πυρά» ακόμη και από το εσωτερικό της Γερμανίας δέχθηκε ο Wolfgang Schaeuble, μετά την απόρριψη του ελληνικού αιτήματος για παράταση της δανειακής σύμβασης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας συνέστησε στόχο αρκετών Γερμανών πολιτικών, οι οποίοι τον κατήγγειλαν πως επιχειρεί να «μπλοκάρει» τη συμφωνία με την Αθήνα.
Ενδεικτικά, ο βουλευτής των Πρασίνων Sven Giegold υποστήριξε πως «η απόρριψη του ελληνικού αιτήματος εμποδίζει την επίτευξη μίας κοινής λύσης», συμπληρώνοντας πως το ελληνικό αίτημα «είναι μία καλή βάση για τις διαπραγματεύσεις».
«Η Ελλάδα έχει μετατοπιστεί από τις αρχικές της θέσης, με την Κομισιόν να εμφανίζεται έτοιμη για τον πολυπόθητο συμβιβασμό» πρόσθεσε ο Sven Giegold.
Στον αντίποδα βέβαια, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Κ.Ο. του κυβερνώντος CDU, Ralph Brinkhaus υπεραμύνθηκε της στάσης του Schaeuble, διατείνοντας πως «οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν, μόνο όταν γίνουν σεβαστές οι υπάρχουσες συμφωνίες».
Πάντως, το ελληνικό αίτημα έγειρε τη… διγλωσσία της γερμανικής κυβέρνησης, καθώς ο αντικαγκελάριος S. Gabriel εμφανίστηκε διαλλακτικός έναντι της ελληνικής πρότασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης