Τελευταία Νέα
Πολιτική

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Ο Βαρουφάκης βρήκε το δάσκαλο του στο πρόσωπο του Schaeuble

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Ο Βαρουφάκης βρήκε το δάσκαλο του στο πρόσωπο του Schaeuble
Ο Schaeuble κατέστησε σαφές σε όλους τους εμπλεκόμενους ότι παρήλθε η περίοδος των τρικ αναφέρει η γερμανική εφημερίδα
Την άποψη ότι ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γ. Βαρουφάκης βρήκε το δάσκαλο του στο πρόσωπο του Wolfgang Schaeuble διατυπώνει σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung στον απόηχο του ελληνικού αιτήματος για παράταση της δανειακής σύμβασης και της άμεσης απόρριψης του από το γερμανικό ΥΠΟΙΚ.
Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, το δημοσίευμα της FAZ αναφέρει ότι η Ελλάδα απατάται, αν θεώρησε ότι ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ θα αποδεχόταν τόσο εύκολα τις προτάσεις της για υπέρβαση του αδιεξόδου.
«Η ταχύτατη απόρριψη από τον Schaeuble του ελληνικού αιτήματος για παράταση της δανειακής σύμβασης, επισημαίνει ότι η αντίδραση του γερμανού υπουργού Οικονομικών κατέστησε σαφές σε όλους τους εμπλεκόμενους ότι για τον ίδιο σε κάθε περίπτωση έχει παρέλθει η περίοδος των τρικ στις διατυπώσεις αλλά και της (αυτα-) απάτης» τονίζει η FAZ.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, Αθήνα ποντάρει προφανώς μέχρι την τελευταία ώρα στο ενδεχόμενο να φοβηθούν οι ευρωπαϊκές δυνάμεις ενδεχόμενο Grexit περισσότερο από τους ίδιους τους Έλληνες.
Διαφορετική όμως είναι η εκτίμηση της Tageszeitung (TAZ) για τη στάση του Wolfgang Schaeuble στο ελληνικό αίτημα.
«Ο  Wolfgang Schaeuble βρίσκεται στον σωστό δρόμο, ώστε να γίνει ο μπαμπούλας της ευρωζώνης.
Με το σκληρό του ‘όχι' στο αίτημα βοήθειας της νέας ελληνικής κυβέρνησης, ο Schaeuble σπαταλά ίσως την τελευταία ευκαιρία για μία συμφωνία στο δράμα του ελληνικού χρέους» αναφέρει η εφημερίδα.
 Αναζητώντας τα κίνητρα της γερμανικής αντίδρασης, η εφημερίδα του Βερολίνου εκτιμά ότι προφανώς το ζήτημα «δεν είναι μόνο η Ελλάδα αλλά και η εξουσία στην Ευρώπη –και η συνέχιση της νεοφιλελεύθερης πορείας σε άλλες χώρες που πλήττονται από την κρίση, όπως η Ιταλία ή η Γαλλία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης