Τελευταία Νέα
Πολιτική

IMR: Το 86% των Κυπρίων στηρίζει την ελληνική κυβέρνηση στην επαναδιαπραγμάτευση

tags :
IMR: Το 86% των Κυπρίων στηρίζει την ελληνική κυβέρνηση στην επαναδιαπραγμάτευση
Από το 73% των Κυπρίων αποτιμάται θετικά ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης
Οι Κύπριοι προσφέρουν μεγάλη στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση, σε σχέση με τους χειρισμούς της στην επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού μνημονίου.
Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του IMR/Πανεπιστημίου Λευκωσίας, την οποία παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα «Σημερινή», το σχετικό ποσοστό φτάνει το 86%, ενώ το αντίθετο δηλώνει το 14%.
Ακόμη, οι Κύπριοι «βλέπουν» θετικά τις εξελίξεις που δρομολόγησε η εκλογική διαδικασία στην Ελλάδα και η πλειοψηφία έχει θετική άποψη τόσο για τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όσο και για τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.
Ακόμη, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, οι Κύπριοι θεωρούν ότι οι χειρισμοί του Αλέξη Τσίπρα θα επηρεάσουν τόσο την Κύπρο όσο και την υπόλοιπη Ευρώπη και αισιοδοξούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα επιτύχει στις προσπάθειές του.
Επιπλέον, ως πολύ ή αρκετά καλές κρίνει η πλειοψηφία των πολιτών τις θέσεις που εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας σε όλα τα επίπεδα.
Θετική εντύπωση έχουν οι Κύπριοι και σε σχέση με τις θέσεις του πρωθυπουργού της Ελλάδας για την τρόικα και το μνημόνιο, με 27% να τις θεωρεί πολύ καλές και 28% αρκετά καλές.
Ταυτόχρονα, οι Κύπριοι στέλνουν σαφές μήνυμα στην κυπριακή Κυβέρνηση, πως αναμένουν από αυτή να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας και να της προσφέρει υποστήριξη.
Εννέα στους δέκα πολίτες αναμένουν από την κυπριακή κυβέρνηση να στέκεται στο πλάι των εκπροσώπων του ελλαδικού κράτους, ενώ αντίθετη άποψη έχει μόλις το 7%.
Πάντως, οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι σε σχέση με τους χειρισμούς της κυπριακής κυβέρνησης και δεν φαίνεται να έχουν εμπιστοσύνη στον υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, του οποίου τις θέσεις αξιολογεί ως πολύ καλές μονοψήφιο ποσοστό ερωτηθέντων.
Σε ότι αφορά τις δυνατότητες του Κύπριου Προέδρου να αντεπεξέλθει στις επικείμενες προκλήσεις, μόνο οι μισοί θεωρούν ότι θα τα καταφέρει.
Σχετικά με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη και τον Κύπριο ομόλογό του, αξιολογούνται ως πολύ ή αρκετά καλές οι θέσεις που εκφράζει ο Γ. Βαρουφάκης από την πλειοψηφία των Κυπρίων, με τον Χ. Γεωργιάδη να μην συγκεντρώνει ούτε το μισό ποσοστό αντίστοιχων απαντήσεων.
Από το 73% των Κυπρίων αποτιμάται θετικά ο Γ. Βαρουφάκης, ενώ ο Κύπριος υπουργός από το 35%.
Μάλιστα, το 39%αξιολογεί τις θέσεις του κ. Γεωργιάδη ως «καθόλου καλές», ενώ αυτή την εκτίμηση διατυπώνει για τον κ. Βαρουφάκη ένας στους δέκα.
Σε ότι αφορά την οικονομία, μόνο τρεις στους δέκα Κύπριοι πιστεύουν ότι δεν είναι καλές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης