Τελευταία Νέα
Πολιτική

Federica Mogherini (ΕΕ): Η συμφωνία Ελλάδος - ΕΕ δίνει βήμα στον διάλογο, χωρίς τελεσίγραφα

Federica Mogherini (ΕΕ): Η συμφωνία Ελλάδος - ΕΕ δίνει βήμα στον διάλογο, χωρίς τελεσίγραφα
«Δεν πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία αποσύνθεσης της ΕΕ»
Κανείς δεν θέλει να βγει η Ελλάδα από το ευρώ, διαβεβαίωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, Federica Mogherini, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ιταλικό δίκτυο Rai.
«Η συμφωνία της περασμένης Παρασκευής στο Eurogroup χαρακτηρίζεται από κάποια όρια, αλλά από αύριο υπάρχει η δυνατότητα να αναπτυχθεί νέος διάλογος, με την συμμετοχή όλων, χωρίς τελεσίγραφα», επισήμανε η ιταλίδα πολιτικός.
«Η Αθήνα είναι η Ευρώπη και κανείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν δίνει βαθμούς, και κανείς δεν εκτελεί εντολές», διαμήνυσε η ευρωπαία αξιωματούχος.
«Η λογική βάσει της οποίας γίνεται αναφορά σε μαθήματα που κάποιοι θα έπρεπε να διαβάσουν, είναι λανθασμένη», πρόσθεσε η κυρία Mogherini.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η εκπρόσωπος της ΕΕ εξέφρασε την εκτίμησή της ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στονιΙταλό ομόλογό του, Ματέο Ρέντσι, το βράδυ του Σαββάτου, «πιθανώς για να τον ευχαριστήσει για τον διαμεσολαβητικό ρόλο της Ιταλίας, ο οποίος αποδείχθηκε χρήσιμος».
«Δεν πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία αποσύνθεσης της Ένωσης, η Ευρωπαϊκή αυτή Επιτροπή αποτελεί την τελευταία χρήσιμη ευκαιρία για να μειωθούν οι υπάρχουσες αποστάσεις», κατέληξε η F. Mogherini.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης