Τελευταία Νέα
Πολιτική

Seibert (Γερμανία): Απόλυτα δυνατό να βρεθεί λύση για την Ελλάδα

Seibert (Γερμανία): Απόλυτα δυνατό να βρεθεί λύση για την Ελλάδα
H Angela Merkel βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον γερμανό υπ. Οικονομικών W. Schaeuble
Την πεποίθηση ότι είναι απόλυτα δυνατό να βρεθεί λύση για την Ελλάδα εξέφρασε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, S. Seibert.
Ειδικότερα αναφερόμενος στην ψηφοφορία στο γερμανικό κοινοβούλιο για έγκριση του ελληνικού πακέτου μεταρρυθμίσεων, ανέφερε ότι «οι τελευταίες μέρες έχουν δείξει ότι είναι απόλυτα δυνατό να βρεθεί λύση».
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Seibert τόνισε ότι το θέμα χειρίζονται ήδη οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης και ότι δεν χρειάζεται η παρέμβαση της γερμανίδας καγκελαρίου.
Ωστόσο σημείωσε ότι η Angela Merkel βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον γερμανό υπ. Οικονομικών W. Schaeuble.
Συνεχή ενημέρωση από τον W. Schaeuble έχουν και τα αρμόδια όργανα του γερμανικού κοινοβουλίου, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, M. Jaeger
Ερωτηθείς για τα στενά χρονικά περιθώρια εντός των οποίων θα πρέπει το γερμανικό κοινοβούλιο να αποφασίσει, ο Jaeger τόνισε ότι οι ημερομηνίες και οι διαδικασίες ήταν σε όλους γνωστές και δεν θα ήταν σωστό να αποδοθούν ευθύνες σε χώρες όπως η Γερμανία, όπου η παράταση του προγράμματος θα πρέπει να εγκριθεί από τη βουλή.
Πάντως o Jaeger διαβεβαίωσε ότι αν υπάρξει αύριο συμφωνία στο Eurogroup ο χρόνος που απομένει αρκεί για να κατατεθεί η πρόταση παράτασης στα εθνικά κοινοβούλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης