Τελευταία Νέα
Πολιτική

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Μόνο να χάσει έχει η κυβέρνηση Τσίπρα από την αντιπαράθεση με τους Ευρωπαίους

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Μόνο να χάσει έχει η κυβέρνηση Τσίπρα από την αντιπαράθεση με τους Ευρωπαίους
Πανίσχυροι οι πολιτικοί αντίπαλοι των Τσίπρα, Βαρουφάχη σχολιάζει η γερμανική Tageszeitung
Για την υιοθέτηση μιας ρεαλιστικότερης στάσης από την ελληνική κυβέρνηση κάνει λόγο σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, αναφερόμενο στη συμφωνία Ελλάδας – ΕΕ κάνει λόγο για «δούναι και λαβείν» μεταξύ Αθήνας και Ευρωπαίων, τονίζοντας ότι το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση περιόρισε τη ρητορική της οξύτητα δείχνει ότι υιοθετεί ρεαλιστικότερη στάση, αποφεύγοντας αντιπαραθέσεις από τις οποίες, όπως λέει, «έχει μόνο να χάσει».
«Η ελληνική κυβέρνηση δεν διατύπωσε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις, αλλά προφανώς, μετά από μία επώδυνη διαδικασία εκμάθησης, λαμβάνει υπόψη της τις θέσεις των εταίρων της.
Πάνω σε αυτό μπορεί να κτίσει κανείς.
Επιτέλους δημιουργείται και πάλι εμπιστοσύνη, επιτέλους προσπαθεί η Ελλάδα να ανακτήσει τη χαμένη αξιοπιστία» αναφέρει η FAZ.
Από τη πλευρά της η Die Zeit γράφει στη διαδικτυακή της έκδοση ότι «ο Τσίπρας θέτει τέλος στην ταπείνωση», σχολιάζοντας τη συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους της.
«Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να μην κατάφερε να εξορίσει την τρόικα από τη χώρα, όπως είχε υποσχεθεί πριν από τις εκλογές.
Όμως, πέτυχε στις διαπραγματεύσεις έναν καλό συμβιβασμό με την ΕΕ.
Οι μεταρρυθμίσεις δεν θα υπαγορεύονται πλέον μόνο από έξω, αλλά θα σχεδιάζονται σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση.
Επιπλέον, για πρώτη φορά σε αυτήν την κρίση η Ελλάδα καταπιάνεται με τα κοινωνικά και ανθρωπιστικά προβλήματα, τα οποία εξαπλώνονται μετά από έξι χρόνια ύφεσης» τονίζει η Die Zeit.
Η Tageszeitung υπογραμμίζει τις ευρείες παραχωρήσεις που αναγκάστηκε να κάνει η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές της, όπως αυτές αποτυπώνονται στο σχέδιο μεταρρυθμίσεων που εγκρίθηκε από το Eurogroup.
«Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης έπρεπε να ‘αναποδογυρίσουν' το πρόγραμμά τους.
Αντί μίας κοινωνικής, πραγματοποιούν μία φιλελεύθερη στροφή – όπως ακριβώς το ζήτησαν ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Schaeuble και οι δογματικοί του συνάδελφοι στο Eurogroup.
Αυτό δεν οφείλεται σε έλλειψη βούλησης του Τσίπρα ή του Βαρουφάκη.
Οι πολιτικοί τους αντίπαλοι είναι απλά πανίσχυροι» τονίζει η Tageszeitung.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης