Τελευταία Νέα
Πολιτική

Α. Γεωργιάδης στο bankingnews.gr: Μαύρες μέρες έρχονται για τη χώρα - Ο Τσίπρας έφερε μνημόνιο χωρίς λεφτά

Α. Γεωργιάδης στο bankingnews.gr: Μαύρες μέρες έρχονται για τη χώρα - Ο Τσίπρας έφερε μνημόνιο χωρίς λεφτά
Η κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ πάει από το κακό στο χειρότερο
Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε να φέρει λεφτά χωρίς μνημόνιο και γύρισε με μνημόνιο χωρίς λεφτά και έτσι εξελίσσεται στον μεγαλύτερο πολιτικό τυχοδιώκτη από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν, υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη του στο www.bankingnews.gr.
Όπως επισημαίνει, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υλοποιήσει καμία προεκλογική δέσμευση και το χειρότερο όλων είναι ότι έχει διαμορφωθεί κλίμα στους πολίτες ότι δεν πρόκειται να πληρώσει αυτά που χρωστάει εξαιτίας των εξαγγελιών για 100 δόσεις τα κόκκινα δάνεια.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας προβλέπει ότι η κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ θα πάει από το κακό στο χειρότερο.
Καταλήγει λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να μπει σε φάση εσωστρέφειας.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη έχει ως εξής:

κ. Γεωργιάδη συμπληρώνεται ο πρώτος μήναςδιακυβέρνησηςτης χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκτιμάτε ότι ο χρόνος είναι αρκετός για να βγάλετε κάποια συμπεράσματα και ποια είναι αυτά για εσάς;

Φυσικά ένας μήνας είναι αρκετός χρόνος για να καταλάβεις τιμπορείνακάνειμίαΚυβέρνηση,ιδιαίτερασεεποχές ραγδαίωνεξελίξεων,όπως οι εποχές που ζούμε τώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑαυτό τον ένα μήνα έχει κάνει όσα περισσότερα λάθη θα μπορούσε να μπορούσε να περιμένει κανείς ότι μπορεί να κάνει η νέα Κυβέρνηση.
Πρώτον και κυριότερο δεν έχει δώσει αρμοδιότητες ακόμα ο κύριος Τσίπρας στους υπουργούς του με αποτέλεσμα το κράτος να μη λειτουργεί.Δενμπορεί να υπογραφεί ούτε ένα χαρτί από ένα Υπουργείο, έχουν κολλήσει τα πάντα. Αυτό σημαίνει πολύ χαμηλό χρήμα. Δεύτερον, όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους του κατάφερε να τα κάνει θάλασσα. Τσακώθηκε με όλους τους εταίρους, ως αποτέλεσμα γύρισε, πήγε για να φέρει λεφτά χωρίς μνημόνιο, γύρισε με μνημόνιο χωρίς λεφτά, η ΕΚΤ δεν του ανοίγει τη στρόφιγγα, οι Ευρωπαίοι δεν του δίνουν λεφτά. Και έχοντας αφήσει τους υπουργούς του να κάνουν εξαγγελίες του τύπου 100 δόσεις, κόκκινα δάνεια και λοιπά, έχει οδηγήσει τον κόσμο στην αίσθηση ότι δεν πρόκειται να πληρώσει τα λεφτά που χρωστάει. Και έτσι έχουμε φτάσει σε πλήρη παύση πληρωμών των πολιτών προς το κράτος.
Αυτό αδειάζει τα ταμεία και καθιστά την εύρυθμη λειτουργία του κράτους από εδώ και μπρος εξαιρετικά επισφαλή.

H κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται στο στάδιο της διαπραγμάτευσης. Είναι προφανές ότι ένα μέρος των προεκλογικών δεσμεύσεων δεν μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα. Η ΝΔ πρέπει να κάνει αντιπολίτευση σε αυτά που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορεί να εφαρμόσει άμεσα ή θα εστιάσει την πολιτική της αναφορικά με τον αρχικό στόχο που είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ;

Δεν πρόκειται να κάνει απολύτως τίποτα από όσα έχει υποσχεθεί. Λέγαμε και προεκλογικά και αποδεικνύεται μετεκλογικά ότι όλα όσα υπεσχέθη στον ελληνικό λαό οδηγούν την χώρα εκτός ευρωζώνης.
Από τη στιγμή που έχει υποσχεθεί να κρατήσει την χώρα στην ευρωζώνη, και καλώς το έχει υποσχεθεί, δεν πρόκειται να υλοποιήσει ούτε μία από τις προεκλογικές του υποσχέσεις.
Ακόμα και μετεκλογικές του υποσχέσεις όπως είναι το πάγωμα των ιδιωτικοποιήσεων, οι 100 δόσεις, τα κόκκινα δάνεια, ούτε αυτές μπορούν να υλοποιηθούν διότι δεν έχει λεφτά.
Κατά συνέπεια ο κύριος Τσίπρας εξελίσσεται στον μεγαλύτερο πολιτικό τυχοδιώκτη από την μεταπολίτευση και εντεύθεν, ίσως και πιο πριν.
Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να στηρίξει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας αταλάντευτα αλλά να αναδείξει στον ελληνικό λαό σε ποιον άνθρωπο έχει δώσει την εξουσία.

Πως αξιολογείτε τη συγνώμη του Μανώλη Γλέζου έναντι του ελληνικού λαού;

Ο Μανώλης Γλέζος είναι ένας έντιμος άνθρωπος και ως έντιμος άνθρωπος δεν μπορεί παρά να πει το προφανές, ότι ο κύριος Τσίπρας έχει ήδη ακυρώσει όλες τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Εδώ υπάρχουν δύο δρόμοι στην ζωή. Κάποιος να πει με θάρρος ότι: κύριοι, σας κοροϊδέψαμε, όπως κάνει ο κύριος Γλέζος.
Και άλλοι να υποκρίνονται ότι αν μετονομάζουμε την τρόικα από τρόικα σε τρεις θεσμούς, έχουν πετύχει και καμία σπουδαία επιτυχία.

Yπάρχει το ενδεχόμενο η ΝΔ (ή εσείς προσωπικά) να δώσει χέρι βοηθείας σε νομοσχέδια που το κόμμα της ΝΔ θεωρεί ότι υπηρετούν το στόχο της παραμονής της χώρας στο ευρώ ή ανακουφίζουν τον πολίτη;

Είναι τελείως βέβαιον ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ακολουθεί την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έλεγε όχι σε όλα.
Θέματα τα οποία πιστεύουμε ότι είναι σωστά, δηλαδή συνάδουν με το πρόγραμμά μας ή ανακουφίζουν τους πολίτες αλλά έχουν έρθει σε συνεννόηση με την Ευρώπη για να μην διακινδυνεύουν την παραμονή μας στο ευρώ, η Νέα Δημοκρατία θα τα στηρίξει. Όμως, υπάρχει στην αρχή ένας, κατά τη γνώμη μου, αφετηριακός απαράβατος όρος: θα πρέπει ο κύριος Τσίπρας με θάρρος να έρθει στη Βουλή και να ζητήσει συγνώμη για όλα τα ψέματα που έλεγαν τέσσερα χρόνια.

κ. Γεωργιάδη, η μεγάλη αποδοχή του ελληνικού λαού, με βάση τις δημοσκοπήσεις, στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργεί πρόβλημα, έστω και πρόσκαιρα, στην πολιτική της ΝΔ;

Απολύτως κανένα πρόβλημα. Η μεγάλη αποδοχή που δείχνει ο ελληνικός λαός βάσει των δημοσκοπήσεων στο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, σε ένα μήνα από σήμερα θα είναι στο μισό και σε τρεις μήνες από σήμερα θα ντρέπεται ο κόσμος να λέει ότι ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. Είναι τελείως προφανές ότι ο ελληνικός λαός δείχνει τώρα αποδοχή πρώτον γιατί έχει φάει το παραμύθι της φοβερής διαπραγμάτευσης, την οποία αποδόμησε ο κύριος Μηλιός με σωστά επιχειρήματα γιατί δεν έκαναν καν καλή διαπραγμάτευση, τα έχουν κάνει θάλασσα.Και δεύτερον γιατί πιστεύει ο ελληνικός λαός ότι θα γίνουν πράξη όλα αυτά που ακούει για τις 100 δόσεις και τα υπόλοιπα. Τίποτα από αυτά δεν θα γίνει πράξη, αντίθετα ο κύριος Τσίπρας για να επιβιώσει θα πρέπει να ψηφίσει πολλά και σκληρά μέτρα.

κ. Γεωργιάδη, επιθυμείτε να κάνετε μια πρόβλεψη για την κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ;

Από το κακό στο χειρότερο.

O πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς πρέπει να ξεκινήσει τις διαδικασίες ανάδειξης νέου προέδρου του κόμματος;

Όχι, δεν πρέπει να μπει η Νέα Δημοκρατία σε φάση εσωστρέφειας. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να παραμείνει συμπαγής και ενωμένη για να αντιμετωπίσει τη λαίλαπα που έρχεται.
Για τη χώρα μας έρχονται μαύρες μέρες, τα ταμειακά διαθέσιμα είναι άδεια, η Κυβέρνηση δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει, τη συμφωνία μεν την πέρασε αλλά δεν θα την εφαρμόσει, εξοργίζει κάθε μέρα με τις δηλώσεις που κάνει η Κυβέρνηση και ο κύριος Τσίπρας στους Ευρωπαίους εταίρους. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι ενωμένη και ισχυρή για να κρατήσει τα ηνία της χώρας όταν χρειαστεί. Και από ό,τι φαίνεται θα χρειαστεί πολύ σύντομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης