Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Προσπαθούν να μας «στραγγαλίσουν» - Αποδυναμώνεται το «στρατόπεδο» Schaeuble

Παπαδημούλης: Προσπαθούν να μας «στραγγαλίσουν» - Αποδυναμώνεται το «στρατόπεδο» Schaeuble
Αναφερόμενος στην κριτική εκ των έσω, σημείωσε ότι «όποιος ασκεί κριτική, να μετατρέψει τις παρατηρήσεις του σε ενεργό συμμετοχή και δράση» - «Δεν μας "παίρνει" να κάνουμε όλοι τους προπονητές από την εξέδρα»
Για προσπάθεια «στραγγαλισμού» της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και αποδυνάμωση του στρατοπέδου φίλων του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, έκανε λόγο ο Δ. Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η συμφωνία προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια στην πιο επιθετική και σκληροπυρηνική εφημερίδα της Δεξιάς» και συμπλήρωσε ότι «είδαμε επίσης γερμανούς δεξιούς βουλευτές να ασκούν κριτική στον κ. Schaeuble ότι ήταν πολύ υποχωρητικός με τους Έλληνες».
Είναι φανερό ότι προσπαθούν να «στραγγαλίσουν» την ελληνική κυβέρνηση και στον τομέα της τραπεζικής ρευστότητας και στον δημοσιονομικό τομέα, υπογράμμισε ο κ. Παπαδημούλης, προσθέτοντας ότι «ο κοινός παρανομαστής αυτών των δύο, είναι να μην φανεί ότι υπάρχει και άλλη λύση, πέρα από τον δογματικό μονόδρομο της ακραίας λιτότητας».
Το «στρατόπεδο» των «φίλων» του κ. Σαμαρά και του κ. Schaeuble αποδυναμώνεται, σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης, αναφέροντας τις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές, την άνοιξη στην Ισπανία, τις πορτογαλικές εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο, όπου θα χάσει ο Κοέλιο, ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «ένα μήνα αργότερα προμηνύεται συντριβή και για τον Rajoy (σ.σ. ισπανός πρωθυπουργός)».
Αν τώρα αντέξει η κυβέρνηση, προχωρήσει σε μέτρα για την ανακούφιση της ανθρωπιστικής κρίσης και κάνει βήματα στο σπάσιμο του φαινομένου των ολιγαρχών, ενάντια στη διαπλοκή και τη διαφθορά, ανοίγει μια χαραμάδα, τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, κάτι που όπως ανέφερε «διαταράσσει την ομοφωνία στο στενό παπούτσι της γερμανικής Δεξιάς».
Παράλληλα, τόνισε ότι δουλειά μας δεν είναι μόνον η διαπραγμάτευση και η συζήτηση, είναι και η αποτελεσματική διακυβέρνηση του τόπου, υλοποιώντας την εντολή που έχουμε πάρει.
«Αν απλώς συζητάμε μεταξύ μας και δεν δίνουμε καθημερινά δείγματα γραφής, που παράγουν μετρήσιμα αποτελέσματα, τότε δεν θα τα καταφέρουμε», σημείωσε.
Όσον αφορά την κριτική που ασκείται από το εσωτερικό του κόμματος, σημείωσε ότι επειδή «τα δύσκολα είναι μπροστά μας», «πρέπει όλα αυτά να εκφραστούν με συλλογικότητα, με αντοχή, με συνοχή, προστατεύοντας το συλλογικό εγχείρημα».
«Όποιος ασκεί κριτική δηλαδή, να μετατρέψει τις παρατηρήσεις του σε ενεργό συμμετοχή και δράση», τόνισε και πρόσθεσε ότι «δεν μας "παίρνει" να κάνουμε όλοι τους προπονητές από την εξέδρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης