Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βόμβα Λαπαβίτσα (ΣΥΡΙΖΑ): Μόνο με Grexit, η Ελλάδα θα γλιτώσει από τη λιτότητα

Βόμβα Λαπαβίτσα (ΣΥΡΙΖΑ): Μόνο με Grexit, η Ελλάδα θα γλιτώσει από τη λιτότητα
«Τα γεγονότα δείχνουν πως είναι απίθανο να απαλλάξουμε τους Έλληνες από τη λιτότητα εντός Ευρωζώνης» 
Την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προτείνει εκ νέου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, δημιουργώντας πρόσθετα προβλήματα στο κυβερνητικό επιτελείο.
Ειδικότερα, σε άρθρο του στη Guardian, ο Έλληνας βουλευτής επισημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνειδητοποιήσει πως η ελπίδα για ριζοσπαστικές αλλαγές εντός των ευρωπαϊκών θεσμών έχει διαψευστεί.
«Η στρατηγική μας για απελευθέρωση των Ελλήνων από τη λιτότητα, στην οποία εδράστηκε και η εκλογική νίκη, θα καταρρεύσει εντός της Ευρωζώνης» σημειώνει χαρακτηριστικά.
«Τα γεγονότα δείχνουν πως είναι απίθανο να απαλλάξουμε τους Έλληνες από τη λιτότητα εντός Ευρωζώνης» διατείνει εν συνεχεία.
Η κυβέρνηση, συνεχίζει, πρέπει άμεσα να εφαρμόσει μέτρα ανακούφισης των πολιτών.
«Γι’ αυτό το πρόγραμμα εκλεχθήκαμε. Οι δημοσιονομικοί στόχοι και ο έλεγχος από τους θεσμούς θα πρέπει να έρθει σε δεύτερη μοίρα, εάν θέλουμε να διατηρήσουμε τη λαϊκή στήριξη» τονίζει ο Κ. Λαπαβίτσας.
Ενόψει των διαπραγματεύσεων του Ιουνίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προτρέπει την κυβέρνηση να υιοθετήσει μία εντελώς διαφορετικές τακτική από αυτή του Φεβρουαρίου.
«Η Ευρωζώνη δεν μπορεί να μεταμορφωθεί και να γίνει μία φιλική ένωση, η οποία στηρίζει τους εργαζόμενους. Η Ελλάδα πρέπει να φέρει στο τραπέζι όλα τα όπλα της. Επίσης, πρέπει να προετοιμαστεί για το σενάριο της ακραίας πιστωτικής πίεσης. Οι πολίτες πρέπει να είναι έτοιμοι» σημειώνει καταλήγοντας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης