Τελευταία Νέα
Πολιτική

FAZ: Ανεπαρκή θεωρεί το Βερολίνο την επιστολή Βαρουφάκη – Η Ελλάδα έχασε μια ακόμα εβδομάδα

FAZ: Ανεπαρκή θεωρεί το Βερολίνο την επιστολή Βαρουφάκη – Η Ελλάδα έχασε μια ακόμα εβδομάδα
Η Ελλάδα γράφει επιστολές αλλά δεν συνεργάζεται σκληρά με την τρόικα αναφέρει το δημοσίευμα της FAZ
Αντιμέτωπος με μια ακόμα απογοήτευση θα βρεθεί σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γ. Βαρουφάκης αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, υπογραμμίζοντας ότι το Βερολίνο θεωρεί ανεπαρκή την επιστολή Βαρουφάκη.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η FAZ υπογραμμίζει ότι «το περιεχόμενο της επιστολής Βαρουφάκη που απέστειλε προς τον επικεφαλής του Eurogroup περιγράφοντας μια σειρά από μεταρρυθμίσεις θεωρείται από κυβερνητικούς κύκλους του Βερολίνου ανεπαρκής»
«Και υπό αυτήν την έννοια, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα βιώσει άλλη μια απογοήτευση στη σημερινή συνάντηση των Βρυξελλών, ενώ οι διαπραγματεύσεις θα μείνουν στάσιμες για το οικονομικό και δημοσιονομικό μέλλον της Ελλάδας» τονίζει η FAZ.
Βάσει του δημοσιεύματος, που επικαλείται κυβερνητικούς κύκλους του Βερολίνου, «η Ελλάδα γράφει επιστολές, αλλά δεν συνεργάζεται σκληρά με την τρόικα και έχασε ήδη άλλη μια εβδομάδα».
«Η παράταση του προγράμματος εξυγίανσης μέχρι τέλος Ιουνίου δεν πρέπει να εκλαμβάνεται από την ελληνική κυβέρνηση ως διευκόλυνση σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του προγράμματος εξυγίανσης.
Χρήματα θα δοθούν μόνο μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος εξυγίανσης με την τρόικα» αναφέρει το δημοσίευμα.
Όπως υπογραμμίζεται, ήδη το Βερολίνο γνωρίζει πως στη διάρκεια αυτών των διαπραγματεύσεων θα υπάρξουν διαφορές με την Ελλάδα.
Η FAZ φιλοξενεί και δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν, V.Dobrovskis, ο οποίος υποστηρίζει ότι η υλοποίηση των μεταρρυθμιστικών στόχων δεν κρίνεται από μια επιστολή, αλλά θα πρέπει να αποφασιστούν, να εγκριθούν από το κοινοβούλιο και να υλοποιηθούν με ακρίβεια και μόνο τότε ίσως γίνουν κάποιες σκέψεις για την καταβολή κάποια δόσης.
«Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να κατανοεί αυτό το πρόβλημα διαφορετικά από ό,τι εμείς.
Θα πρέπει να το επαναλαμβάνουμε συνεχώς.
Εάν η ελληνική κυβέρνηση θέλει να ολοκληρώσει το πρόγραμμα επιτυχώς, θα πρέπει να εκπληρώσει όλους τους όρους.
Αυτό το μήνυμα προφανώς αργεί να φτάσει στην Αθήνα» υπογραμμίζει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.
Όπως λέει, από το σημερινό Eurogroup δεν αναμένονται αποφάσεις.
«Η Ελλάδα πήρε ανάσα χρόνου για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων μέχρι το τέλος Απριλίου και στο μεσοδιάστημα οι θεσμοί θα πρέπει να ελέγξουν την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων» τονίζει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης