Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαξίμου κατά Schaeuble: Η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση

Μαξίμου κατά Schaeuble: Η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση
Σύμφωνα με τον κ. Παππά οι σημερινές δηλώσεις του Schaeuble απευθύνονται στο εσωκομματικό του ακροατήριο
Απάντηση στα όσα υποστήριξε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, W. Schaeuble έδωσε ο Υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Νίκος Παππάς.
Σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής μεταξύ άλλων τόνισε ότι «οι σημερινές δηλώσεις απευθύνονται στο εσωκομματικό του ακροατήριο.
Η εμμονή και η επιμονή του σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το ύφος είναι ασύμβατες με την πορεία προς μια ενωμένη και δημοκρατική Ευρώπη».
«Ο κ. Schaeuble είναι ο βασικός υποστηρικτής των αποτυχημένων πολιτικών σε Ελλάδα και σε Ευρώπη» σημείωσε ο κ. Παππάς συμπληρώνοντας ότι «είναι σαφές ότι η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση..»
Αυτές οι δηλώσεις είναι ασύμβατες τόσο με τη θεσμική θέση που κατέχει όσο και με την προσδοκία που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη για εξεύρεση μίας νέας λύσης..
Ο Schaeuble μιλώντας σε γερμανούς δημοσιογράφους υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Βαρουφάκης ήταν ο μοναδικός υπουργός στο Eurogroup που θεωρούσε ότι δεν έχει χαθεί χρόνος» ξεκαθαρίζοντας για πολλοστή φορά ότι η Ελλάδα θα λάβει χρήματα μόνο εάν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, ακολουθώντας το υπάρχον πρόγραμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης