Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αυστρία: Αδιανόητα και απάνθρωπα ολισθήματα οι απειλές της Αθήνας για τη συνθήκη Σένγκεν

Αυστρία: Αδιανόητα και απάνθρωπα ολισθήματα οι απειλές της Αθήνας για τη συνθήκη Σένγκεν
«Είναι καιρός η ελληνική ηγεσία να κάνει πρωτοσέλιδα με λύσεις, αντί με παράλογες απειλές» 
Ευθεία επίθεση στην Ελλάδα με αφορμή τις απειλές περί μονομερής ακύρωσης της Συνθήκες Σένγκεν εξαπέλυσε η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Johanna Mikl-Leitner.
«Πρόκειται για αδιανόητα, απάνθρωπα ολισθήματα, τα οποία στην πραγματικότητα κανένας δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά» τόνισε χαρακτηριστικά, με αυστηρό ύφος.
«Είναι επιτέλους καιρός η νέα ελληνική ηγεσία να κάνει πρωτοσέλιδα με λύσεις, αντί με παράλογες απειλές» συμπλήρωσε παράλληλα.
«Εάν πάλι κάποιος από την ελληνική ηγεσία θεωρεί σοβαρή αυτή την απειλή, τότε υπάρχουν τελείως σαφείς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τότε αυτοί οι πρόσφυγες θα σταλούν αυτόματα πίσω στην Ελλάδα και κατόπιν μπορούμε να υψώσουμε τα σύνορα, όπως και θα το κάνουμε» κατέληξε η Αυστριακός υπουργός.
Ας σημειωθεί πως στις 23 Φεβρουαρίου, ο Γ. Πανούσης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, είχε υπογραμμίσει πως «εάν οι Ευρωπαίοι δεν καταλαβαίνουν τι τους λέμε, τότε να σπάσουμε τη συνθήκη Σένγκεν και να δώσουμε χαρτιά σε 300.000 μετανάστες που θα διαχυθούν στην Ευρώπη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πανούσης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για μεγάλες καθυστερήσεις σε τυχόν προσπάθειες να αλλάξει η συνθήκη του Δουβλίου ΙΙ.
«Θα χρειαστούν δύο χρόνια για να αλλάξει η συνθήκη του Δουβλίνου και τότε θα έχουμε 2,5 εκατομμύρια παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα» πρόσθεσε υπογραμμίζοντας τέλος ότι «τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τα κέντρα κράτησης μεταναστών δεν αμβλύνουν τις πολιτιστικές διαφορές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης