Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άλλαξαν στάση οι Γερμανοί κατά της Ελλάδας – Υπέρ ενός Grexit το 52%

Άλλαξαν στάση οι Γερμανοί κατά της Ελλάδας – Υπέρ ενός Grexit το 52%
Δεν θα είναι μεγάλες οι ζημιές για τη Γερμανία από μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ λέει το 47% των Γερμανών
Υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη τάσσεται η πλειοψηφία των Γερμανών πολιτών, οι οποίοι μόλις σε ένα μήνα έχουν αλλάξει σημαντικά τη στάση τους απέναντι στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του γερμανικού ZDF, το 52% των Γερμανών πιστεύει ότι η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ, όταν την αντίθετη άποψη εκφράζει το 40%.
Το 8% των ερωτηθέντων δεν επιθυμεί να τοποθετηθεί επί του θέματος.
Όπως υπογραμμίζεται, η διαφοροποίηση της γερμανικής κοινής γνώμης απέναντι στην περίπτωση της Ελλάδας είναι έκδηλη σε σύγκριση με τον περασμένο μήνα.
Είναι χαρακτηριστικό πως σε αντίστοιχη δημοσκόπηση που είχε γίνει τον περασμένο Φεβρουάριο, το 52% τασσόταν υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, ενώ το 41% εξέφραζε την αντίθετη άποψη.
«Η συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης για την κρίση του ευρώ, προφανώς ώθησε τους Γερμανούς πολίτες να επανεξετάσουν τη στάση τους» αναφέρει το ZDF.
Βάσει της έρευνας, μόλις το 11% των Γερμανών πιστεύει πως η ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται με αξιόπιστο τρόπο έναντι των Ευρωπαίων εταίρων, τη στιγμή που το 80% λέει πως δεν έχει υπεύθυνη στάση.
Παράλληλα μόνο το 14% πιστεύει πως η ελληνική κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων που έχουν ανακοινωθεί.
Στο ερώτημα: «Αν συμβεί ένα Grexit, ποιες θα είναι επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία;», το 32% υποστηρίζει ότι θα πρέπει να αναμένονται ισχυρές οικονομικές ζημιές, ενώ το 47% βλέπει πιο θετικά τα πράγματα σημειώνοντας πως οι ζημιές για τη Γερμανία δεν θα είναι μεγάλες.
Συντριπτική είναι και η πλειοψηφία εκείνων (80%) που λένε πως η Ελλάδα δεν πρέπει να λάβει περαιτέρω χρηματοδότηση, εάν προηγουμένως δεν συμμορφωθεί με τις συμβατικές υποχρεώσεις της

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης