Τελευταία Νέα
Πολιτική

Nuland (υφυπ. Εξωτερικών ΗΠΑ): Επιθυμία των ΗΠΑ η Ελλάδα να συνάψει μια καλή συμφωνία με τους θεσμούς

Nuland (υφυπ. Εξωτερικών ΗΠΑ): Επιθυμία των ΗΠΑ η Ελλάδα να συνάψει μια καλή συμφωνία με τους θεσμούς
Για παραγωγικές συναντήσεις της Nuland στην Αθήνα έκανε λόγο το State Department
Για παραγωγικές επαφές της υφυπουργού Εξωτερικών, Victoria Nuland στην Αθήνα έκανε λόγο το State Department, αναφερόμενο στις συναντήσεις που είχε χθες η Nuland με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργούς Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά και Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένο.
Σε ερώτηση για το εάν οι ΗΠΑ ανησυχούν για την κατάσταση στην Ελλάδα, η εκπρόσωπος του State Department, Jen Psaki αρκέστηκε να πει ότι στις συναντήσεις της κας. Nuland «συζητήθηκαν η οικονομική και χρηματοπιστωτική κατάσταση στην Ελλάδα, ως μέρος της διμερούς ατζέντας μας».
Από την πλευρά της η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ υποστήριξε ότι κύρια επιθυμία των ΗΠΑ είναι να βγει η Ελλάδα από την κρίση «ισχυρότερη και σταθερότερη».
«Οι ΗΠΑ επιθυμούν να δουν στην Ελλάδα ευημερία και ανάπτυξη», τόνισε η Nuland, υπογραμμίζοντας ότι μέλημα τους είναι «να καταφέρει η χώρα να συνάψει μια καλή συμφωνία με τους θεσμούς».
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η αμερικανική πρεσβεία, η κα. Nuland συζήτησε με τους Έλληνες αξιωματούχους για «αμυντικά θέματα και θέματα ασφαλείας, για την Ουκρανία, τον συνασπισμό εναντίον του ισλαμικού κράτους (ISIL), αλλά και ενεργειακά», κάνοντας λόγο για «πολύ καλές» συζητήσεις.
Σημειώνεται ότι η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε χθες το βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο και συζήτησε για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, αλλά και για άλλα διεθνή οικονομικά θέματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης