Τελευταία Νέα
Πολιτική

Kauder (CDU/CSU): Κινδυνεύει η Ευρώπη, εάν υποχωρήσουμε απέναντι στην Ελλάδα

Kauder (CDU/CSU): Κινδυνεύει η Ευρώπη, εάν υποχωρήσουμε απέναντι στην Ελλάδα
Η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη τόνισε ο επικεφαλής της ΚΟ των Σοσιαλδημοκρατών, Thomas Oppermann
Την άποψη ότι αν η γερμανική κυβέρνηση υποχωρήσει απέναντι στην Ελλάδα, η Ευρώπη θα βρεθεί σε κίνδυνο εξέφρασε ο Volker Kauder, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU).
Κατά τη διάρκεια τοποθέτησης του στη γερμανική Βουλή ο Kauder υποστήριξε ότι «θέλουμε να κρατήσουμε ενωμένες την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη», υπογραμμίζοντας ότι στην πολιτική είναι βασικό να γνωρίζεις ότι μπορείς να βασιστείς στον άλλον.
«Δεν υπάρχει εναλλακτική στη συνεργασία» τόνισε ο Volker.
Από την πλευρά της η Sahra Wagenknecht, αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς, τόνισε ότι «ήδη από το 2010 ήταν σαφές ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο χρέος της».
«Τότε έπρεπε να γίνει κούρεμα» τόνισε η Wagenknecht, επιρρίπτοντας την ευθύνη για αυτό σε Merkel, Schaeuble.
Η Wagenknecht αναφέρθηκε ακόμη στην τρόικα κάνοντας λόγο για εγκληματική δράση και τόνισε ότι τα χρήματα πρέπει να βρεθούν από τις τράπεζες και όχι από τους συνταξιούχους.
Ο επικεφαλής της ΚΟ των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Thomas Oppermann τόνισε κατά την ομιλία του ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη.
«Είμαστε διατεθειμένοι να δείξουμε αλληλεγγύη, αλλά η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος.
Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση έχει χάσει μεγάλο μερίδιο της εμπιστοσύνης» υποστήριξε ο Oppermann.
Αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, o Oppermann σημείωσε ότι «έχει κάνει τόσες δηλώσεις και προτείνει τόσες λύσεις που δεν ξέρω πλέον ποια δήλωση ισχύει».
«Πρέπει να αποφευχθεί η δημιουργία διένεξης μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας.
Τα προβλήματα δεν τα δημιούργησε η γερμανική κυβέρνηση, αλλά η δράση δεκαετιών των διεφθαρμένων ελίτ» δήλωσε ο Oppermann, ο οποίος σημείωσε ότι η κρίση είναι ζήτημα μεταξύ της Ελλάδας και της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης