Τελευταία Νέα
Πολιτική

Süddeutsche Zeitung: Πολιτική υπόθεση η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

tags :
Süddeutsche Zeitung: Πολιτική υπόθεση η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη
Αυξανόμενος ο εκνευρισμός των Ευρωπαίων απέναντι στην Ελλάδα τονίζει η γερμανική εφημερίδα
Στα χέρια των Ευρωπαίων ηγετών είναι η ελληνική υπόθεση υπογραμμίζει σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, υπογραμμίζοντας πως «οι ανησυχίες γύρω από την παραμονή της Ελλάδας στη νομισματική κοινότητα έγινε πολιτική υπόθεση ηγετών».
«Τα κράτη της ευρωζώνης δεν θεωρούν πλέον ότι η κρίση στην Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπιστεί αποκλειστικά από τους υπουργούς Οικονομικών», επισημαίνει η Süddeutsche Zeitung, αναφερόμενη στη μίνι σύσκεψη για το ελληνικό ζήτημα που θα ακολουθήσει των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
«Οι επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων θέλουν, σύμφωνα με τα λεγόμενα, να δώσουν για άλλη μία φορά το βράδυ της Πέμπτης την ευκαιρία στον Τσίπρα να αναγνωρίσει την υπογραφείσα στις 20 Φεβρουαρίου κοινή ανακοίνωση των χωρών του ευρώ» τονίζει το δημοσίευμα, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
Σύμφωνα με τη Süddeutsche Zeitung, η οποία επικαλείται υψηλόβαθμο Ευρωπαίο διπλωμάτη, ο εκνευρισμός των Ευρωπαίων έναντι της Ελλάδας αυξάνεται.
Ωστόσο, υπογραμμίζεται ότι ο «διπλωμάτης της ΕΕ έδωσε την Τετάρτη σήμα λήξης συναγερμού», διευκρινίζοντας ότι, παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις που υπάρχουν εντός ευρωζώνης, δεν μπορεί να διακρίνει βούληση για εγκατάλειψη της ιδέας της νομισματικής κοινότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης