Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Μαραθώνιος» της κυβέρνησης για επενδύσεις και αποκρατικοποιήσεις

«Μαραθώνιος» της κυβέρνησης για επενδύσεις και αποκρατικοποιήσεις
Aφιέρωσε μεγάλο τμήμα της συζήτησης στη διερεύνηση των προθέσεων του Βερολίνου, για μεγάλες επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας, των μεταφορών και του τουρισμού
Oι αποκρατικοποιήσεις και η επανεκκίνηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος με στόχο την άμεση εισροή εσόδων στα κρατικά ταμεία, βρίσκονται στο επίκεντρο των κινήσεων της κυβέρνησης, καθώς εταίροι και πιστωτές, επιμένουν σε αυτό τον τομέα.
Ενδεικτικό είναι ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του Frank-Walter Steinmeier, αφιέρωσε μεγάλο τμήμα της συζήτησης στη διερεύνηση των προθέσεων του Βερολίνου, για μεγάλες επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας, των μεταφορών και του τουρισμού.
Ο κ. Κοτζιάς με ανάλογη ατζέντα αναχωρεί σήμερα για το Άμπου – Ντάμπι, όπου θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του από τα Αραβικά Εμιράτα σείχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan.
Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί η αναθέρμανση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για την παράκτια ζώνη, αλλά και οι μεγάλες τουριστικές επενδύσεις.
Την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Κίνα, όπου θα συναντηθεί με τον ομολόγό του, Wang Yi, συνοδεύοντας τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάνη Δραγασάκη.
Το κλιμάκιο της ελληνικής αποστολής θα συμπληρώνει ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για διερεύνηση διακρατικού δανεισμού χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνονται από κυβερνητικές πηγές.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης