Τελευταία Νέα
Πολιτική

Skynews: Ο Τσίπρας προσπαθεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις με την Γερμανία - Κρίσιμη η συνάντηση με την Merkel

Skynews: Ο Τσίπρας προσπαθεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις με την Γερμανία - Κρίσιμη η συνάντηση με την Merkel
Όπως εκτιμάται είναι πολύ πιθανό ο Αλ. Τσίπρας να έρθει αντιμέτωπος με μία εχθρική διάθεση από την Γερμανίδα Καγκελάριο
Η κρίσιμη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Angela Merkel, βρίσκεται στο επίκεντρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης.
Ειδικότερα το Skynews σημειώνει ότι Πρωθυπουργός της υπερχρεωμένης Ελλάδας θα συναντηθεί για πρώτη φορά με την A. Merkel, τη στιγμή που οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν επιδεινωθεί σημαντικά.
Παράλληλα υπενθυμίζει ότι η Γερμανία είναι ο πιο αυστηρότερος εταίρος της Ελλάδας που επιμένει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνει το πακέτο διάσωσης.
Όπως τονίζεται στο άρθρο η σκληρή στάση της Γερμανίας έχει εξοργίζει την ελληνική πλευρά, που αναγκάστηκε να απειλήσει με την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσω επιδεινώνοντας περισσότερο τις διπλωματικές σχέσεις.
Το αίτημα αυτό έχει προκαλέσει θυμό στον γερμανικό λαό που ούτως ή άλλως αντιμετώπιζε με δυσπιστία την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα.
Ωστόσο σημειώνεται ότι στη συνάντηση θα συζητηθούν περισσότερο διμερή θέματα, αφού η ίδια η A. Merkel είχε επισημάνει ότι «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να υποβληθεί κάποια από τις λίστες με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις».
Σύμφωνα με το Skynews η σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Γερμανία είναι πολύ δύσκολη κυρίως λόγω της απογοήτευσης που προκάλεσε η επαναδιατύπωση του αιτήματος για τις γερμανικές αποζημιώσεις.
Μάλιστα η επικεφαλής του Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της A. Merkel, χαρακτήρισε το αίτημα για τις γερμανικές επανορθώσεις ως «ακόμα μία προσπάθεια της Ελλάδας για να αποσπάσει την προσοχή από τις δικές της αποτυχίες».
Τέλος εκτιμάται ότι είναι πολύ πιθανό ο Αλ. Τσίπρας να έρθει αντιμέτωπος με μία εχθρική διάθεση από την Γερμανίδα Καγκελάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης