Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εμφατική η απόσυρση (μάζεμα) Βαρουφάκη τελευταία – Προσπάθεια εξομάλυνσης σχέσεων με Γερμανία

Εμφατική η απόσυρση (μάζεμα) Βαρουφάκη τελευταία – Προσπάθεια εξομάλυνσης σχέσεων με Γερμανία
...Μπαμ κάνει η απόσυρση Βαρουφάκη τελευταία - Μπροστά στο φάσμα της χρεοκοπίας η κυβέρνηση "μάζεψε" τον υπουργό - Προσπάθεια εξομάλυνσης σχέσεων με εταίρους
Εμφατική – σε βαθμό που να έχει γίνει αντικείμενο… τρολ στα social media – είναι η… απόσυρση Βαρουφάκη τις τελευταίες ημέρες από το προσκήνιο και τα «φώτα»! Μια απουσία που κάνει… μπαμ εντελώς ξεκάθαρα, καθώς επί 55 σχεδόν ημέρες έλαβε χώρα μια πρωτοφανής παράκρουση συνεντεύξεων, δηλώσεων, εκτιμήσεων, αντεγκλήσεων και πάσης φύσεως δημοσιότητας!
Αυτό που έλαβε χώρα με την περίπτωση και τις επιλογές του κ. Βαρουφάκη ασφαλώς θα είναι αντικείμενο κοινωνιολογικής, ανθρωπολογικής και ψυχολογικής έρευνας στο μέλλον.
Αν δημιουργηθεί στο Guinness World Records τομέας… συνεντεύξεων και εμφανίσεων σε ΜΜΕ, ο Βαρουφάκης θα κερδίζει με χαρακτηριστική ευκολία το πρώτο βραβείο, για την παράκρουση εκατοντάδων συνεντεύξεων, δηλώσεων και εμφανίσεων μέσα σε 2-3 εβδομάδες.
Ο κ. Βαρουφάκης μίλησε από τα πιο... σικ μέσα, τα πιο μεγάλα δίκτυα έως τα πιο παρακμιακά... υποsites, τα πιο παρακμιακά ραδιόφωνα ή περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια!
Η κυβέρνηση Τσίπρα λοιπόν, μετά από ένα δίμηνο ακραίας ταλαιπωρίας Ελλήνων πολιτών αλλά και ξένων εταίρων, φαίνεται πως μάζεψε - περιόρισε τον υπουργό οικονομικών.
Ο κ. Βαρουφάκης δεν ταξίδεψε με τον κ. Τσίπρα στο Βερολίνο, αλλά ακύρωσε και το – για σήμερα προγραμματισμένο – ταξίδι του στο Λονδίνο όπου θα ήταν ομιλητής σε συνέδριο, ενώ θα έδινε το παρών και σε κάποια άλλα events, ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η… καραντίνα που ο ίδιος (;;) έχει θέσει τα διεθνή media τις τελευταίες ημέρες!
Η απόσυρση Βαρουφάκη σε συνδυασμό με τη μερική «κάλμα» σε επιθετικές δηλώσεις τις τελευταίες ημέρες από την πλευρά του υπουργού οικονομιών της Γερμανίας Σόιμπλε, έχει επιτρέψει στην αποφόρτιση του κλίματος στις σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας.
Είναι σαφές ότι γίνεται μια συνειδητή προσπάθεια να ηρεμίσει το κλίμα πολεμικής, το οποίο είχε χτυπήσει κόκκινο τις δύο τελευταίες εβδομάδες, με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις και το μπαράζ των δημοσιευμάτων τόσο από την πλευρά της χώρας μας όσο και από την πλευρά της Γερμανίας.
Αυτό που μένει να αποδειχτεί, είναι αν η… απόσυρση Βαρουφάκη είναι για… τεχνικούς λόγους και προσωρινή ή αν προοιωνίζει μια πιο στοχευμένη τακτική της κυβέρνησης για κυβερνητική αλλαγή.

Θάνατος στις ασάφειες, συγκεκριμένες και "κοστολογημένες" κουβέντες!

Πάντως, μπροστά στο φάσμα της άμεσης χρεοκοπίας, η φρασεολογία της κυβέρνησης και κυρίως οι τακτικές της άλλαξαν άρδην.
Από τις γελοιότητες της δημιουργικής ασάφειας και τα παιχνίδια με τα ψέματα και τις στοχευμένες διαρροές του υπουργού οικονομικών που κόντεψαν να τινάξουν στον αέρα τις διαπραγματεύσεις, απομονώνοντας σε πρωτοφανή βαθμό τη χώρα, φαίνεται πως η τακτική άλλαξε.
Ο κ. Τσίπρας ήταν απόλυτα συγκεκριμένος και εξαιρετικά προσεκτικός χθες στη συνομιλία με την κα Μέρκελ, μίλησε για κοστολογημένα μέτρα, μίλησε για αξιολόγηση από τους εκπροσώπους των δανειστών, επιβεβαίωσε το σεβασμό στους θεσμούς και τις διαδικασίες της Ε.Ε.
Είναι κάτι παραπάνω από σαφές λοιπόν ότι η κυβέρνηση - αντικρίζοντας "φάτσα" το φάσμα της αδυναμίας καταβολής συντάξεων και μισθών δημοσίου, αφήνει τους... ακτιβισμούς που χάνουν την αξία τους όταν κοντράρονται με τη σκληρή πραγματικότητα.
Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, φαίνεται πως είναι και ο περιορισμός και ο "έλεγχος" της ζημιάς από την παράκρουση δημοσιότητας του κ. Βαρουφάκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης