Τελευταία Νέα
Πολιτική

Süddeutsche Zeitung: Την ελληνική λίστα των μεταρρυθμίσεων αναμένουν οι 18 της Ευρωζώνης – Tο λάθος βήμα του Τσίπρα

Süddeutsche Zeitung: Την ελληνική λίστα των μεταρρυθμίσεων αναμένουν οι 18 της Ευρωζώνης – Tο λάθος βήμα του Τσίπρα
Καλές οι συνομιλίες Τσίπρα στο Βερολίνο, αλλά το Eurogroup αποφασίζει αναφέρει η Süddeutsche Zeitung
Την θέση ότι κύρια επιθυμία των 18 της Ευρωζώνης είναι να στείλει η ελληνική κυβέρνηση τη λίστα των μεταρρυθμίσεων διατυπώνει σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας επισημαίνει ότι μπορεί να είναι σημαντικές οι επαφές του Τσίπρα στο Βερολίνο αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται στο Eurogroup.
«Οι συνομιλίες του Τσίπρα στο Βερολίνο μπορεί να είναι σημαντικές για το κλίμα των διαπραγματεύσεων, αποφασιστικής σημασίας όμως είναι αυτές εντός του Eurogroup με τη συμμετοχή ισότιμων κυβερνήσεων.
Οι 18 αυτές κυβερνήσεις έχουν μόνο μια επιθυμία.
Ο Τσίπρας να παρουσιάσει το σχέδιο των μεταρρυθμίσεων και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα στο κοινοβούλιο» υπογραμμίζει η Süddeutsche Zeitung.
Εν τω μεταξύ, η γερμανική ραδιοφωνία DLF, αναφερόμενη στην πρόσφατη επίσκεψη Τσίπρα στο Βερολίνο, υποστηρίζει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχασε την ευκαιρία να φέρει πιο κοντά την Ελλάδα και τη Γερμανία.
Σύμφωνα με το σχόλιο, ο Τσίπρας βρήκε πολύ χρόνο για το γερμανικό κόμμα της Αριστεράς, όχι όμως για τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης Volker Kauder, τον άνθρωπο – που όπως αναφέρει -  «πολύ πιθανόν θα πρέπει να οργανώσει την επόμενη πλειοψηφία για ένα πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα και αυτό υπό τον αυξανόμενο σκεπτικισμό βουλευτών της CDU (χριστιανοδημοκράτες) και CSU (χριστιανοκοινωνιστές)».
«Τέτοια λανθασμένα βήματα απέναντι στον Kauder μπορεί να έχουν πολύ σημαντικές συνέπειες.
Αυτό δείχνει ότι ο Τσίπρας δεν έχει ακόμα καταλάβει ποιος και τι είναι περισσότερο ή λιγότερο σημαντικό για την Ελλάδα» αναφέρει η γερμανική ραδιοφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης