Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβελάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση πρέπει να δει την πραγματικότητα γιατί «τα τύμπανα του πολέμου ηχούν»

Κουβελάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση πρέπει να δει την πραγματικότητα γιατί «τα τύμπανα του πολέμου ηχούν»
Η αρχική ευφορία του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογική του νίκη έχει γρήγορα ξεθωριάσει, και τα τύμπανα του πολέμου ηχούν
Σκληρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν βλέπει την πραγματικότητα, ασκεί το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Στάθης Κουβελάκης μέσω του Economist.
Ο καθηγητής Πολιτικής Θεωρίας στο βρετανικό πανεπιστήμιο King’s College υποστηρίζει, ότι οι δυνάμεις που ασκούνται από την Ευρώπη έχουν αναγκάσει το ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρήσει από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.
«Σε κάθε περίπτωση ο εκβιασμός από την ΕΚΤ για τη μη παροχή ρευστότητας είναι στην καθημερινή ατζέντα της πολιτικής του ταμείου» υποστηρίζει.
Ο Κουβελάκης σχολιάζει ακόμη την μετονομασία της τρόικα σε θεσμούς λέγοντας ότι με τέτοιες τακτικές δεν λύνει κανείς το πρόβλημα.
«Η αρχική ευφορία του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογική του νίκη έχει γρήγορα ξεθωριάσει, μπορεί όμως να επανακτηθεί εάν το κόμμα αρχίσει να βλέπει την πραγματικότητα γιατί τα «τύμπανα του πολέμου άρχισαν πάλι να ηχούν».
Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει, δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει στον Αλέξη Τσίπρα ότι έχει κάνει ότι καλύτερο μπορούσε για να κρατήσει τη χώρα στην Ευρωζώνη ενώ με σκληρές διαπραγματεύσεις προσπαθεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα της λιτότητας, για την αντιμετώπιση της οποίας άλλωστε εξελέγη του κόμμα.
Και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει λέγοντας, οτι εάν ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης επιλέξουν να ενδώσουν στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο θα πρέπει να ζητήσουν γι αυτό την αποδοχή του ελληνικού λαού καθώς κάτι τέτοιο σημαίνει και προέκταση της λιτότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης