Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π.Καμμένος: Σημαντική η στήριξη των ΗΠΑ και το ενδιαφέρον του Αμερικανού προέδρου

Π.Καμμένος: Σημαντική η στήριξη των ΗΠΑ και το ενδιαφέρον του Αμερικανού προέδρου
O υπουργός Άμυνας βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις των ομογενών για την 25η Μαρτίου 
Την «καθοριστική παρέμβαση στήριξης της Ελλάδας» από τις ΗΠΑ και το προσωπικό ενδιαφέρον του αμερικανού προέδρου Barak Obama, υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από τις ΗΠΑ.
Ο υπουργός Άμυνας βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις των ομογενών για την 25η Μαρτίου με αποκορύφωμα την αυριανή παρέλαση ενώ παραβρέθηκε και στην τιμητική τελετή στην Αστόρια για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο τον οποίο χαρακτήρισε «μεγάλο Έλληνα» και «πνευματικό ηγέτη».
Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στην ισχυρή προσωπικότητα του Ιακώβου, σημειώνοντας παράλληλα τη συμβολή της Ομογένειας στη «σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων».
Για πρώτη φορά, δόθηκε τιμητικά το όνομα ενός ομογενούς σε δρόμο της Νέας Υόρκης.
Ανάμεσα στους παριστάμενους ήταν αρκετοί αξιωματούχοι της πόλης και στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.
Η σημερινή τελετή συνέπεσε με τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τον θάνατο του αρχιεπισκόπου Ιακώβου, καθώς και πενήντα χρόνων από τη συμμετοχή του με τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στην αντιρατσιστική πορεία της Σέλμα, στην πολιτείας της Αλαμπάμα.
Στο μεταξύ, μέσα στο πλαίσιο των εορτασμών της Ομογένειας στη Νέα Υόρκη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, μετά την προαναφερθείσα τελετή, πραγματοποιήθηκε μια άλλη εκδήλωση στην Πλατεία Αθηνών στην Αστόρια, όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Σοφοκλή, του τελευταίου αγάλματος που προστέθηκε στο πάρκο της ελληνοκρατούμενης αυτής περιοχής, της αμερικανικής μεγαλούπολης.
Στην Πλατεία Αθηνών -η δημιουργία της οποίας αποτέλεσε το όραμα μιας ομάδας Ελληνοαμερικανών και κυρίως του Ντέλη Συντίλα, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή- βρίσκονται ήδη εγκατεστημένα αγάλματα του Σωκράτη και της θεάς Αθηνάς, καθώς και προτομή του Αριστοτέλη.
την τελετή παρέστη επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, καταγράφοντας τον ρόλο που διαδραμάτισε ο μακαριστός Ιάκωβος στην Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης