Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μάρδας: Δεν θα υπάρξει συνολική αύξηση στον ΦΠΑ – Στα εργασιακά οι διαφωνίες με τα τεχνικά κλιμάκια

Μάρδας: Δεν θα υπάρξει συνολική αύξηση στον ΦΠΑ – Στα εργασιακά οι διαφωνίες με τα τεχνικά κλιμάκια
Η κυβέρνηση λέει όχι στις ομαδικές απολύσεις υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών
Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξει συνολική αύξηση του ΦΠΑ παρείχε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δ. Μάρδας, ο οποίος υποστήριξε πως η κύρια διαφωνία της κυβέρνησης με τα τεχνικά κλιμάκια είναι το θέμα των εργασιακών.
Σε δηλώσεις του ο κ.Μάρδας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση λέει κατηγορηματικά όχι στις ομαδικές απολύσεις, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία κόντρα για συντάξεις και ΦΠΑ.
«Αξίζει για τα δύο-τρία θέματα να υπάρξει ρήξη;
Αυτό είναι ένα βασικό ερώτημα στο Brussels Group και στους πολιτικά ιστάμενους διερωτήθηκε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ.
Ο κ.Μάρδας ζήτησε να μην υπάρχει βιασύνη για το θέμα του ΕΝΦΙΑ, τόνισε ότι οι προτάσεις της Ελλάδας είναι ποσοτικοποιημένες και υπογράμμισε ότι έχουν κατατεθεί ισοδύναμα ύψους 5 δισ. ευρώ τα οποία έχουν γίνει δεκτά σύμφωνα με πληροφορίες από το βράδυ της Κυριακής.
Όσον αφορά τον ΦΠΑ ο κ.Μάρδας είπε ότι  «είναι ένα από τα τέσσερα μέτρα που δεν μπορούμε να συζητήσουμε».
Ερωτηθείς για στοχευμένη αύξηση π.χ. σε νησιά όπως η Μύκονος ή η Σαντορίνη απάντησε «περιμένετε λίγο να δούμε πως θα καταλήξει η διαπραγμάτευση.
Αυτό το θέμα έχει μείνει ανοιχτό εκ μέρους αυτών αλλά αφήστε να δούμε».
Ωστόσο, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ απέκλεισε οριζόντια αύξηση του ΦΠΑ σε φάρμακα, ξενοδοχεία, τρόφιμα.
Για τον ειδικό φόρο πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης ο κ. Μάρδας δήλωσε ότι θέση της κυβέρνησης είναι «να ξαναγυρίσουμε σε μια ρύθμιση όμοια με αυτή του παρελθόντος ώστε να υπάρχει διαφοράς στο κίνησης και θέρμανσης.
Που σημαίνει το θέρμανσης να κινηθεί στα 60 λεπτά το λίτρο, και το κίνησης να κατέβει στα κατώτατα επίπεδα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης