Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Συνέρχεται το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο – Επί τάπητος η στρατηγική του κόμματος

tags :
ΝΔ: Συνέρχεται το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο – Επί τάπητος η στρατηγική του κόμματος
Κύριο μέλημα της ΝΔ να προβάλλει την εικόνα της υπεύθυνης πολιτικής δύναμης
Συνέρχεται στις 14:00 μετά το μεσημέρι το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ υπό τον Αντώνη Σαμαρά.
Επί τάπητος αναμένεται να βρεθεί η στρατηγική του κόμματος αλλά και όλες οι τελευταίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, όπως η πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, το κύμα καταλήψεων σε δημόσια κτήρια, η πολυγλωσσία στην κυβέρνηση, ακόμα και η απόφαση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια.
Κύριο μέλημα της ΝΔ και του προέδρου της, Αντώνη Σαμαρά είναι να μεταφέρει το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το κόμμα παραμένει υπεύθυνη πολιτική δύναμη και ότι στο πλαίσιο αυτό προτάσσει την πατρίδα και όχι μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Τουλάχιστον αυτό θέλησε να «περάσει» στην εγχώρια αλλά και στη διεθνή πολιτική κοινή γνώμη ο κ.Σαμαράς με τη συνέντευξη του στο πρακτορείο Bloomberg, όπου και υποστήριξε ότι η ΝΔ θα συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, εάν το διακύβευμα είναι να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση, στο «γαλάζιο στρατόπεδο», διάχυτη είναι η εκτίμηση ότι έως τον Ιούνιο θα υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, χωρίς να αποκλείεται το οποιοδήποτε ενδεχόμενο.
Για αυτό το λόγο παίζουν το «χαρτί» της στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής σε ότι έχει να κάνει με τις μεταρρυθμίσεις και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας αλλά παράλληλα δηλώνουν αποφασισμένοι να ασκήσουν αυστηρή κριτική σε όλα τα κακώς κείμενα.
Ιδιαίτερα στην τελευταία περίπτωση πολλοί στη ΝΔ ποντάρουν στις αντικρουόμενες και διαφορετικές απόψεις που εκφράζουν πολλά στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης