Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης (ΥΠΟΙΚ Κύπρου): Το μνημόνιο θα υλοποιηθεί για λίγους μήνες ακόμη

tags :
Γεωργιάδης (ΥΠΟΙΚ Κύπρου): Το μνημόνιο θα υλοποιηθεί για λίγους μήνες ακόμη
Ο  Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, εξέφρασε την αισιοδοξία του
Το πρόγραμμα του μνημονίου θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε για ακόμη κάποιο διάστημα, για ακόμη λίγους μήνες, όπως ανέφερε ο  Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» μιλώντας στη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού, υπογράμμισε ότι το μνημόνιο θα συνεχίσει να υλοποιείται “όταν αυτή η αμείλικτη εικόνα που αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη που οι διεθνείς αγορές εκφράζουν προς ένα κράτος επιβεβαιωθεί και εδραιωθεί και όχι με τα λόγια και τα συνθήματα”
Πρόσθεσε χαρακτηριστικά «βλέπετε πόσο ταχεία ήταν η διόρθωση, όταν ξεκινήσαμε την προσπάθεια, υλοποιώντας ένα δύσκολο πρόγραμμα εξυγίανσης και μεταρρύθμισης, επανακτώντας ή δημιουργώντας συνθήκες σταθερότητας στο εσωτερικό και εμπιστοσύνη, αξιοπιστία στο εξωτερικό».
Κατά τον ίδιο, αυτή την εικόνα «πρέπει να την διατηρήσουμε, να τη διαφυλάξουμε με πολιτικές ευθύνης που να κρατούν την Κύπρο μακριά από αντιλήψεις ή παραδείγματα αστάθειας και αβεβαιότητας»
Αυτός ο στόχος, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, είναι απόλυτα εφικτός, «αυτή την εικόνα να την διατηρήσουμε, να την ενισχύσουμε και να απαλλαγούμε τελικά από τα δεκανίκια των δανειστών μας”, σημείωσε.
Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η κυπριακή οικονομία έχει προοπτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης