Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βερολίνο: Η Ελλάδα είναι ελεύθερη να υποπέσει στο… ρωσικό λάθος

Βερολίνο: Η Ελλάδα είναι ελεύθερη να υποπέσει στο… ρωσικό λάθος
Η Γερμανία δεν πρέπει να συμμετέχει σε κανένα είδους «παιχνίδι» της ελληνικής κυβέρνησης, τονίζει βουλευτής του CDU
«Η Ελλάδα είναι ελεύθερη να υποπέσει στο… ρωσικό λάθος» διαμηνύει το Βερολίνο, αυξάνοντας την πίεση προς την Ελλάδα, στον απόηχο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Vladimir Putin.
Ειδικότερα, μιλώντας στο Bloomberg, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος CDU, Norbert Roettgen, κατέστησε σαφές πως η Ελλάδα διαθέτει την ανεξαρτησία να υποπέσει στο ρωσικό λάθος…
«Θα ήταν λάθος - αν και  έχει κάθε δικαίωμα – η νέα κυβέρνηση να αυξήσει την οικονομική εξάρτηση από τη Ρωσία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός βουλευτής.
«Πάντως, δεν θα ήταν και εντελώς δραματικό, εάν η Ελλάδα κατάφερνε να αποκτήσει έναν ακόμη πιστωτή» συμπλήρωσε, με σαφώς ειρωνικό τρόπο.
Συνεχίζοντας, ο Norbert Roettgen διέτεινε πως η Γερμανία δεν πρέπει να συμμετέχει σε κανένα είδους «παιχνίδι» της ελληνικής κυβέρνησης.
Όσον αφορά τις ρωσικές κυρώσεις, ο Γερμανός βουλευτής έκανε λόγο για «λαθεμένη στάση της Ελλάδας», καθώς οι κυρώσεις συνιστoύν μέτρα της Ε.Ε., το οποίο έτυχε της ομόφωνης στήριξης των κρατών – μελών.
Αναφορικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις, ο βουλευτής του CDU αποσαφήνισε πως το συγκεκριμένο αίτημα δεν συνδέεται με τα οικονομικά δεινά της Ελλάδας ως μέλος της Ευρωζώνης.
«Ο συνδυασμός των αποζημιώσεων και των τρεχόντων οικονομικών ζητημάτων είναι μη αποδεκτός και μη εποικοδομητικός» καταλήγει ο Norbert Roettgen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης