Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναχωρεί για τις ΗΠΑ ο ΥΠΟΙΚ, Γ. Βαρουφάκης – Δεν θα γίνει διμερής συνάντηση με Obama

Αναχωρεί για τις ΗΠΑ ο ΥΠΟΙΚ, Γ. Βαρουφάκης – Δεν θα γίνει διμερής συνάντηση με Obama
Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας
Για τις ΗΠΑ αναχωρεί σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης προκειμένου να δώσει το παρών στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Κατά τις εργασίες της Συνόδου ο κ.Βαρουφάκης αναμένεται να έχει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες και κρίσιμες συναντήσεις, οι οποίες ενδεχομένως να αποδειχθούν καθοριστικές για την «τύχη» του ελληνικού ζητήματος.
Πάντως όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος Μ. Ιγνατίου από τις ΗΠΑ, πληροφορίες από το Λευκό Οίκο αναφέρουν πως δεν θα γίνει διμερής συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ, Barack Obama με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη.
Βάσει του προγράμματος, ο κ.Βαρουφάκης θα παραστεί αύριο (στις 16:15 τοπική ώρα) στη δεξίωση στο Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της Εθνικής Ανεξαρτησίας της Ελλάδας, όπου θα έχει ένα τετ α τετ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.
Νωρίτερα, αύριο ο υπουργός Οικονομικών θα μιλήσει στο Ινστιτούτο Brookings στο θεματικό τραπέζι με τίτλο:  «Η ελληνική οικονομία και οι διεθνείς εταίροι της».
Ο κ. Βαρουφάκης, μετά την ομιλία του, θα έχει μία σύντομη ανταλλαγή απόψεων με τον οικονομολόγο και πρώην Υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας κ. Kemal DerviΊ και τον κ. David Wessel, στέλεχος του Ινστιτούτου Brookings.
Την Παρασκευή το πρωί (στις 10:00 τοπική) ο κ.Βαρουφάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας  κ. Mario Draghi, στις 16:30 το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών κ. Jack Lew και στις 18:00 το απόγευμα με  τον υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας Pier Carlo Pandoan.
Το Σάββατο, μετά τη λήξη της Συνόδου ο υπουργός Οικονομικών θα αναχωρήσει για την Αθήνα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης